• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Havaş ile Havataş'tan yolcu kapma yarışı

Havaş ile Havataş'tan yolcu kapma yarışı
İstanbul Taksim'den Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanlarına müşteri taşıma işi yolcuları yoldan kimin kapacağı yarışına dönüştü.

HAVAŞ MI HAVATAŞ MI?

İstanbul Taksim'den Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanlarına müşteri taşıma işi yolcuları yoldan kimin kapacağı yarışına dönüştü.

Havaş ile Havataş arasında yoldan müşteri kapma yarışı yaşanıyor... İstanbul Taksim'deki iki havaalanı yolcu taşıma şirketi arasındaki kapışma her gün yeni bir boyut kazanıyor.

Havaalanlarına gidecek yolcular, Havaş ve Havataş firmaları tarafından adeta yolları kesilerek kendi otobüslerine yönlendiriyor. Taksim'den Atatürk ve Sabiha Gökçen havalanlarına yolcu taşıma işi yıllardan beri havaş tarafından yapılırken geçen ay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın açtığı ihaleye girerek çok yüksek ödeme karşılığında hatta çalışma hakkı kazanan Günaydın Turizm burada havaalanlarına otobüs seferleri yapmaya başladı. Böylece havaalanlarına yolcu taşıyan firma sayısı ikiye çıktı.

Bu arada pazara yeni giren Günaydın Turizm'in müşteriyi kendisine çekmek için otobüslerine Havaş adını çağrıştıran biçimde Havataş adını yazdığı iddia edildi. Bunun üzerine Havaş, marka taklidi yapıldığı bunun da haksız rekabet neden olduğu ididasıyla konuyu yargıya taşıdı. Ama Taksim'den havaalanlarına yolcu taşıma işi burada kalmadı.

Pazara yeni giren Günaydın Turizm'in sahibi Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği yüksek meblağın Havaş'ın buradan çekilmesi, havaalanlarına taşıma işini yalnız kendisinin yapacağı için verdiğini savunarak Havaş'ın bu işi artık yapmaması gerektiği söyledi. Havaş'çılar ise ihale sözleşmesinde yolcu taşıma işinde tekel oluşturulacağına ilişkin bir düzenleme olmadığını, kendilerinin yolcu taşıma konusunda özel izinleri olduğunu belirterek işe devam etti.

Ancak buradan da beklenen sonuç çıkmamayınca iş bu kez havaalanlarına gidecek yolcuların iki firma tarafından yoldan çevrilmesine dönüştü. Şimdi iki firmanın otobüs görevlilerinden Havaş'çılar metrodan çıkan yolcuları, Havataş'çılar da Taksim yönünden gelen yolcuları kendi otobüsleine yönlendirmek için yoldan müşteri kapmak için bir biriyle yarışıyor. Havaalanına gidecek yolcular bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim