• BIST 9762.12
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Havaş'tan basın açıklaması geldi

Havaş'tan basın açıklaması geldi
Yeni Şafak Gazetesi’nde 11 Ağustos 2011, Perşembe günü yayımlanan ve Havaş’ı hedef alan habere ilişkin Havaş'tan bir basın açıklaması geldi.

Havaş'tan basın açıklaması

Yeni Şafak Gazetesi’nde 11 Ağustos 2011, Perşembe günü yayımlanan ve Havaş’ı hedef alan habere ilişkin Havaş'tan bir basın açıklaması geldi.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

Türkiye’nin en eski yer hizmetleri kuruluşu Havaş, Sivil Havacılık ve DHMİ’nin koyduğu kurallar çerçevesinde ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin onayladığı hatlarda hizmet vermektedir. Havaş’ın 1995 yılındaki özelleştirilmesi sürecinde de iş kapsamında hizmet verdiği hatlar ve işin niteliği net bir şekilde belirtilmiştir. Tamamen yasal mevzuata ve alına ruhsat ve izinlere uygun çalışan Havaş, 11 bin kişinin istihdamını sağlayan, ülkesinin ulusal ve uluslararası alanlarda temsilini başarıyla sürdüren bir havalimanı yer hizmetleri kuruluşudur...

Havaş olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen ve hava, deniz ile kara yolları arasında yolcu taşımacılığı entegrasyonu için düzenlenen ihaleye, hizmet verdiğimiz hatlara ek olarak 3 hatta daha hizmet verebilmek amacıyla katıldık. Bu hatlar Yenikapı- İstanbul Atatürk Havalimanı, Yenikapı- Taksim ve Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy idi.

İhale, İETT’nin mevcut hatlarında İETT adına yolcu taşımacılığı yapılabilmesi için gerçekleştirildi. İhale şartnamesinde, kazanan firmanın bu hatlarda TEKEL olacağına dair bir hüküm içermiyordu. Gerçekleşen ihalede yıllardır bu sektörde edindiğimiz bilgi birikimi ve deneyimimize istinaden açık artırma ile ortaya çıkan fiyatın, fizıble olmaması sebebiyle belli bir aşamadan sonra fiyat artırımına katılmadık... Söz konusu firma bizim anlayışımıza göre ticari olarak hiçbir geçerliliği olmayan çok yüksek bir fiyat vererek ihaleyi kazandı. Biz de bu nedenle ihaleden çekildik. Söz konusu haberde, firma yöneticisinin beyanlarından anlıyoruz ki bu hatlarda TEKEL olarak hizmet vereceklerini düşünüp teklif vermişler. İhale şartnamesi incelendiğinde kazanan firmanın İstanbul’da İETT adına yolcu taşımacılığı yapacağı açık ve nettir.

Bununla birlikte belirtmek gerekir ki Havaş’ın toplu yolcu taşımacılığı ile ilgisi yoktur. Havaş, havalimanlarından şehir merkezlerine, noktadan noktaya 28 yıldır hava yolu ulaşımında entegre yer hizmetleri görevinin bir parçası olarak yolcu transferi yapan bir şirkettir. Havaş, Türkiye’nin tüm yoğun havalimanlarında havalimanı-şehir arasında noktadan noktaya yolcu transferini Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ, Sivil Havacılık ve son üç yıldır da yeni çıkan mevzuat gereği UKOME’lerden de izin alarak gerçekleştirmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı söz konusu şirket ile hiçbir benzer yanı yoktur. İETT ihale şartnamesinde de mevcut hatlarda havalimanı-şehir arasında hizmet sunan Havaş’ın çekileceğine dair hiçbir husus bulunmamaktadır.

Bu gerçekler çarpıtılarak söz konusu ihale sürecinin ardından yasa dışı bir uygulama yapılıyormuş gibi bir intiba yaratılması, tamamen art niyetli ve sübjektif habercilik anlayışının bir göstergesi olmuştur. Bu nedenle söz konusu yazıya karşı tüm yasal haklarımızı saklı tutarak, tüm bu gerçek dışı açıklama ve isnatları reddettiğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Saygılarımızla

HAVAŞ A.Ş.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim