• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Havayolu yemeklerinde Türkler ilk sırada

Havayolu yemeklerinde Türkler ilk sırada
Skyscanner’ın düzanlediği anket sonucunda Avrupa hava yolları yemek ödüllerinde Pegasus ekonomi sınıfının ilk sırasında yer aldı.

Skyscanner’ın 550′den fazla yolcu ve blogger arasında düzenlediği anket sonucunda belirlenen Avrupa Havayolları Yemek Ödülleri’nde, düşük maliyetli havayolu kategorisinde Pegasus Hava Yolları birinci sırada yer aldı. Bir önceki ödüllerde kısa mesafe uçuş kategorisinin lideri olan Türk Hava Yolları ise bu kez üçüncü sırada bulunuyor.

Dünyada bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak, kullanıcılarına en hesaplı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner, ikincisini gerçekleştirdiği Avrupa Havayolları Yemek Ödülleri ile uçuş esnasında sunduğu yemekleri en çok beğenilen havayolu şirketlerini belirledi.

550′nin üzerinde yolcu ve blogger’ın oylama yaptığı ankette, Avrupa’dan 19 uluslararası havayolu şirketi yer alırken, havayolu şirketleri tarafından servis edilen yemekler tat ve sunuma göre değerlendirildi. Pegasus, SAS ve KLM Hava Yolları, Avrupa Havayolları Yemek Ödülleri’nde kendi kategorilerinde birinci sırada yer aldılar.

Düşük maliyetli havayolu kategorisinde Pegasus Hava Yolları birincilik ödülünün sahibi oldu. İngiliz havayolu şirketi Flybe ise aynı kategoride ikinci sırada yer aldı. Üçüncü ve dördüncülüğü İngiliz havayolu şirketleri Monarch Hava Yolları ve easyJet Hava Yolları aldı. İspanyol havayolu Vueling de yolculardan yüksek puan alarak beşinci sıraya yerleşti.

Kısa mesafe uçuş kategorisinde İsveç’ten SAS Hava Yolları en yüksek puanı alarak birinci sırada yer alırken, ikincilik Alman havayolu Lufthansa’nın oldu. Geçen senenin aynı kategorideki birincisi Türk Hava Yolları bu sene üçüncü sırada kaldı. Türk Hava Yolları’nı İngiliz British Airways ve Rus havayolu Aeroflot takip etti.

Uzun mesafe uçuşlarda en iyi uçak içi yemek servisi ödülünü Hollandalı havayolu KLM alırken, Aeroflot ikinci, SAS üçüncü, Air France dördüncü, British Airways ise beşinci sırada yer aldı.

Konuyla ilgili olarak Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök “Uçaklarda servis edilen yemeklerin sıradan olduğu düşünülür ancak havayolu şirketlerinin uçuşlarda iyi yemek verme çabaları ile beraber servis edilen yemeklerin kalitesinde ciddi bir artış oldu. Şirketler yolcuların havayolu tercihlerinde yemeklerin çok önemli bir yeri olduğunu ve tercih yaparken bunu da göz önünde bulundurduklarını fark etiler.” dedi.

Skyscanner’ın 1500 yolcu arasında yaptığı araştırmaya göre yolcuların %54′ü havayolu şirketlerinin sunduğu yemekleri başarılı bulurken %25′i yemeklerde geçtiğimiz senelere göre gelişme olduğunu düşünüyor.

Avrupa Havayolları Yemek Ödülleri

İlk 5/ Düşük Maliyetli Uçuşlarda

1. Pegasus

2. Flybe

3. Monarch

4. easyJet

5. Vueling

İlk 5/ Kısa Mesafe Uçuşlarda

1. SAS

2. Lufthansa

3. Türk Havayolları

4. British Airways

5. Aeroflot

İlk 5/ Uzun Mesafe Uçuşlarda

1. KLM

2. Aeroflot

3. SAS

4. Air France

5. British Airways

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim