• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Havayoluna talep her geçen gün artıyor

Havayoluna talep her geçen gün artıyor
Cazip bilet fiyatları ile de neredeyse otobüs firmaları ile rekabet edecek hale gelen havayolu taşımacılığında yıl sonundaki yolcu sayının da 100 milyonu geçmesi bekleniyor.

Havayoluna talep her geçen gün artıyor

Havalimanı ve uçuş güzergahlarının artmasının yanı sıra cazip bilet fiyatları ile de neredeyse otobüs firmaları ile rekabet edecek hale gelen havayolu taşımacılığında yıl sonundaki yolcu sayının da 100 milyonu geçmesi bekleniyor.

Uçak ile seyahate olan talep her geçen yıl artarak devam ediyor. Geçen yıl 85 milyon 500 bin kişi olan hava yoluyla taşınan yolcu sayısının, 2010 yılı sonunda yüzde 16,6`lık artışla 100 milyonu geçmesi bekleniyor. 2011 yılında ise bu rakamın 115 milyonu bulacağı tahmin ediliyor.

Bilet fiyatlarının cazip hale gelmesi ve özellikle erken alındığında önemli fiyat avantajları sağlayan promosyonlu bilet satışları da seyahatlerde uçağa olan talebi artırdı. Son yıllarda atağa geçerek Dünyaca ünlü Barcelona ve Manchester United gibi kulüplerle yaptığı sponsorluk anlaşmaları ve tanıtım reklamlarıyla tüm dünyada tanınırlığını daha da artıran Türk Hava Yolları`nın da yıl sonu itibarıyla önceki yıla oranla yurt içi yolcu taşıma miktarında yüzde 10, yurt dışı yolcu taşıma miktarında ise yüzde 15`lik bir artış yakalaması öngörülüyor. Saatlerce süren uzun yolculukları çok kısa sürelere indiren uçakla yolculuk ayrıca güvenilirlilik açısından da ilk sırada yer alıyor.

Hava limanı ile uçuş güzergahlarının sayısının artması ve otobüs firmalarıyla rekabet edecek kadar düşen bilet fiyatları, hava yoluyla seyahate talebi her geçen gün daha da artırıyor.

Güncel havacılık haberleri için THY Haber'i takip edin.

www.thyhaber.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim