• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Havuz Medyası bu kez de hedefe ' İhsan Kalkavan' ı aldı

Havuz Medyası bu kez de hedefe ' İhsan Kalkavan' ı aldı
Gülen Cemaati ile AKP arasındaki kavga, denizcilik sektörüne taşındı. AKP Hükümeti'nin basın bülteni gibi yayın yapan Sabah ve Akşam Gazeteleri, Gülen Cemaatine çakmak için İhsan Kalkavan'ı hedefine koydu.

Gülen Cemaati ile AKP arasındaki kavga, denizcilik sektörüne taşındı. AKP Hükümeti'nin basın bültenine rahmet okutacak yayınlar yapan yandaş medyanın öncüleri, Sabah ve Akşam Gazeteleri, Gülen Cemaatine çakmak için İhsan Kalkavan'ı hedefine koydu.

Paralel Hortum başlığıyla Bank Asya'nın kullandırdığı kredileri manşetine taşıyan yandaş medya, hiç bir etik ahlak kurullarını bağlı kalmadan milyar dolarlık yatırımları bulunan ve Türk Deniziclik Sektöründe öncü bir firma olan Beşiktaş Group'un iştiraki olan İstanbul Deniziclik'in 6 milyon TL kullandığını iddia ettiği krediyi "batık kredi" olarak haberleştirdi.

Sabah Gazetesi'nin yaptığı haberde, Bank Asya'nın batık kredileri arasında denizcilik sektörünün önemli yer tuttuğu belirtilirken, KALKAVAN'IN İZİ ara başlığı ile verdiği bölümde ise "Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen, bir dönem Asya Finans'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapan, bankanın ortakları arasında yer alan armatör İhsan Kalkavan'ın izine de rastlandı. Aileye yakın şirketlerden İstanbul Denizcilik'in Bank Asya'da batırdığı para 6 milyon 230 bin TL" şeklinde haberleştirdiği görüldü.

İSTANBUL DENİZCİLİK'İN MİLYON DOLARLIK YATIRIMI

AKP Hükümeti'nin basın bültenini üslenen Sabah ve Akşam Gazeteleri, hiç bir araştırma yapmadan toplam 3 milyon dolar kredi kullandığı iddia ettiği İstanbul Deniziclik'e çamur atarken, Türkiye'nin en köklü denizcilik şirketinin yöneticisi İhsan Kalkavan'ı "Paralel Hortumcu" diye nitelemesi, pes dedirtecek boyutlara ulaştırdı.

Beşiktaş Group'un bünyesindeki İstanbul Denizclik'in mülkiyetinde 163 bin 750 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T BESIKTAS BOSPHORUS isimli Türkiye'nin en büyük ham petrol taşıyıcı tankeri bulunurken, yandaş medyanın Fethullah Gülen Cemaatine vurmak için İhsan Kalkavan'ı hedefine koyması, denizcilik sektöründe "bu kadar da olmaz" dedirttirdi.

YANDAŞ MEDYA DENİZCİLİK SEKTÖRÜNE ABANDI

Yandaş medyanın "Paralel Hortum" başlıklı haberin detayında, Batık Kredi Raporu iddiası ile yayınladığı bölümde ise "Takipteki alacak bakiyesi içinde denizcilik şirketleri önemli bir yer tutuyor. Buna göre, bankanın Northern Star Shipping şirketine verdiği 44.3 milyon TL kredi batık durumda. Cemsan Gemi Söküm'ün batık kredisi de 37.9 milyon TL. Murakıpların raporunda internet sitesi dahi olmayan şirketlere kredi verildiği de tespit edildi. Bank Asya'nın 6 aylık bilançosunda, ortaklara sağlanan gayrinakdi kredilerin tutarının yüzde 150 arttığı ortaya çıkmıştı" dediği görüldü.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim