• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Havuzlu Çıkarma Gemisi'nde yarış başladı

Havuzlu Çıkarma Gemisi'nde yarış başladı
Türk Donanmasının yüksek savaş yeteneğini daha da artıracak Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) projesi kapsamında açılan ihalede 3 firma teklif verdi.

Havuzlu Çıkarma Gemisi'nde yarış başladı

Savunma Sanayii Müsteşarlığınca programa alınan Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) projesinde yeni bir adım daha atıldı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, dünya barışı ve küresel deniz güvenliğine yıllardır katkı sağlayan Türk Donanmasının gücünü daha da artırmak amacıyla bir süre önce Havuzlu Çıkarma Gemisi tedariki için ihale açmış, ihalede Anadolu Deniz İnşaat Kızakları A.Ş, Çelik Tekne Sanayi ve Ticaret A.Ş, DEARSAN Gemi İnşaat Sanayi A.Ş, DESAN Deniz İnşaat Sanayi A.Ş, İstanbul Denizcilik Gemi İnşa San ve Tic. A.Ş, RMK Marine Gemi Yapım Sanayi A.Ş. ve SEDEF Gemi İnşaatı A.Ş. teklife çağrı dosyası almıştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Akdeniz'in en büyük donanmalarından birine sahip olan Türk Donanmasının yüksek savaş yeteneğini daha da artıracak Havuzlu Çıkarma Gemisi tedariki için SEDEF Gemi İnşaatı A.Ş, RMK Marine Gemi Yapım Sanayii, Deniz Taşımacılığı İşletmesi A.Ş ve DESAN Deniz İnşaatı San. A.Ş. teklifte bulundu.

İhale sürecinin ardından Donanma Komutanlığı bünyesine katılacak LPD, dünyada sadece 7-8 ülke donanmasında bulunuyor. Savaş zamanında düşmanların korkulu rüyası olan LPD, deprem gibi doğal afetlerde de en önemli can kurtarma araçlarının başında yer alacak.

Amfibik askeri gemi sınıfına giren LPD, üzerinde 8 helikopter, 100 araç ve yaklaşık 1000 personel taşıma kapasitesine sahip olacak. 19 bin ton ağırlığında, 190 metre uzunluğunda olması planlanan LPD, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari bir tabur büyüklüğünde bir kuvveti ana üst desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek.

-FİRMA SEÇİMİ VE SÖZLEŞME İMZALANMASI 2017 YILINDA SONUÇLANDIRILACAK-

Havuzlu çıkarma gemisi, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari 1 tabur büyüklüğündeki kuvveti, ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek. Proje kapsamında 1 adet LPD, 27 adet Amfibi Zırhlı Hücum Aracı (AAV), 4 adet Çıkarma Aracı (LCM), 2 adet Personel Çıkarma Aracı (LCVP), 1 adet RHIB Bot tedarik edilecek.

Firma seçimi, sözleşme imzalanması, proje isterlerinin gerçekleştirilmesi 2017 yılında sonuçlanacak.

-NATO OPERASYONLARINDA GÖREV ALACAK-

NATO operasyonlarında birliklerin intikali ve tahliye operasyonlarında görev alacak LPD, deprem gibi doğal afetlerde de yardım ulaştırılması ve yaralıların tahliyesinde kullanılacak.

LPD, askeri gücünün yanı sıra, doğal afetlerde de büyük faydalar sağlayacak.

Türk Donanmasının harekat kabiliyetini önemli ölçüde artıracak LPD, günümüzde ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Güney Kore gibi ülkelerin donanmalarında bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim