• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Havuzlu Çıkarma Gemisi'nin klaslama hizmeti için imzalar atıldı

Havuzlu Çıkarma Gemisi'nin klaslama hizmeti için imzalar atıldı
Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olan Havuzlu Çıkarma Gemisi'nin klaslama hizmeti sözleşmesi imzalandı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından ihale edilen ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olduğu belirtilen Havuzlu Çıkarma Gemisi'nin klaslama hizmeti sözleşmesi imzalandı.

Törene geminin inşasını üstlenen Sedef Gemi İnşaatı AŞ CEO'su Metin Kalkavan, klaslama hizmetini yapacak milli klas kuruluşu olan Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, diğer yetkililer ve davetliler katıldı.

İmza töreni öncesi  açıklama yapan Metin Kalkavan, Havuzlu Çıkarma Gemisi'nin Deniz Kuvvetleri'nin en büyük harp gemisi olacağını söyledi.

Türk Loydu ile klaslama hizmetini imzaladıklarını ifade eden Kalkavan, "Türk Loydu'nun da klaslanan en büyük gemisi olacak. Onun için de çok büyük önemi var. Zor bir proje, çok uzun zamandır çalışılıyor. 5 yıllık süreçten geldiğimiz bir nokta. İnşallah 6 yıl içinde teslim edeceğiz" diye konuştu.

Kalkavan, projenin çok yüksek teknolojiye sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Esasında mini bir uçak gemisi. Uçak inişine ve kalkışına müsaade eden sistemleri var. 12 ile 14 uçak alabilecek kapasitede. 20'ye yakın helikopter, çıkarma gemileri, tanklar... Amfibik açıdan önemli ve Türkiye'nin en büyük gemisi. Daha büyüklerini yapabiliriz ama bu manada dünyada bu sınıfın en büyüklerinden birisi bu. Bin 400 kişi yatak kapasitesi var. Deprem gibi herhangi bir felakette yaklaşık 5 bin kişiyi alıp çıkarabilecek kapasitede. Biz de dünyada bu gemileri kullanan 10. ülke olacağız, dolayısıyla Deniz Kuvvetleri'ni de açıkçası süper lige taşıyacak bir proje."

Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ise Türkiye'nin en büyük askeri gemisinin klaslama faaliyeti sözleşmesini imzalayacaklarını ifade ederek, "Bizim için heyecan verici bir gün. Çünkü üzerine 12 adet helikopter inebilen, uçakların kullanabileceği, zırhlı araç taşıyabilen, 230 metre boyunda oldukça büyük ve önemli bir gemi. Türkiye'de bir ilk olacak, inşallah bundan sonra daha büyüklerini yapma imkanımız olur" dedi.

Geminin, askeri alanda Türkiye'nin lehine dengeleri değiştirebilecek bir gemi olduğunun altını çizen Melikoğlu, Türk Loydu olarak bu çalışmanın bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Kalkavan, Melikoğlu ve diğer yetkililer tarafından sözleşmeye imza atıldı, daha sonra hatıra fotoğrafı çekildi.

imza-copy.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim