• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Haydarpaşa yangını THK'yı hareketlendirdi

Haydarpaşa yangını THK'yı hareketlendirdi
Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, İstanbul Haydarpaşa Tren Garı'nda dün çıkan yangının ardından THK'ya ait yangın söndürme uçaklarının Türkiye genelinde havadan yangın söndürme faaliyeti içerisinde olacağını açıkladı.

HAYDARPAŞA'DAKİ YANGIN THK'YI HAREKETE GEÇİRDİ

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, İstanbul Haydarpaşa Tren Garı'nda dün çıkan yangının ardından THK'ya ait yangın söndürme uçaklarının Türkiye genelinde havadan yangın söndürme faaliyeti içerisinde olacağını açıkladı.

Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile yapacakları görüşmeler sonrasında THK'ya ait uçaklarının sanayinin ve nüfusun fazla olduğu İstanbul'da konuşlanacağını söyledi.
DikkatHaber adlı internet sitesinde yer alan habere göre; THK Başkanı Osman Yıldırım, İstanbul Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangından sonra Türk Hava Kurumu'na ait uçaklarının bundan sonra çıkan tüm yangınlarda havadan söndürme işlemi yapacağını söyledi. THK'nın elinde şu anda 19 tane yangın söndürme uçağı bulunduğunu belirten Yıldırım, "Bu uçaklar Türk halkının, Türk milletinindir. Bunlar günün her saatinde, ayın her gününde, yılın her döneminde halkımızın emrindedir. Yaz döneminde 19 uçağımızı 6 bölgemizde orman yangınları ile mücadelede, Çevre ve Orman Bakanlığımız ile yaptığımız işbirliği sonucunda kullandık. 2010 yılında çok başarılı bir dönem geçirdik. Orman yangınlarımızda büyük oranda bir azalma oldu. Ormanlarımız yanmasın, çünkü ormanlarımız yandığı zaman içindeki bütün canlılar da yok oluyor. Türk Hava Kurumu orman yangınları ile mücadele kapsamında çok iyi bir çalışma gösteriyor. Yaptığımız işin bir ibadet gibi olduğunu düşünüyoruz ve ibadetlerin en kutsalını da Türk Hava Kurumu yapmaya devam ediyor" dedi.
Yangınla mücadele kapsamında THK'nın bu yıl iki uçak daha aldığını belirten Yıldırım, Çevre Orman Bakanlığı ile koordine ederek uçakları bakanlığın emrine verdiklerini söyledi. Önümüzdeki yıl uçak miktarını biraz daha fazla artırmayı düşündüklerini dile getiren Yıldırım, "Orman yangınlarında daha etkili olmak istiyoruz. Orman yangını çıktığı zaman bir an önce müdahale edebilirsek yanan alanların daha büyümesini engellemiş oluyoruz. Bu da daha etkin bir havadan yangın söndürme ile mümkün olabiliyor.
Vatandaşlarımızın bize yaptığı bağışlar kuruşuna kadar doğru bir şekilde kullanılıyor" diye konuştu.

"THK UÇAKLARI İSTANBUL'DA KONUŞLANACAK"

Büyükşehirlerdeki büyük binaların hızla artış gösterdiğine işaret eden Yıldırım, "Deprem bölgesinde bulunmamız ve yüksek binalara sahip olmamız nedeniyle yollarımızda olacak hasarlar ve binaların tepesinde oluşabilecek hasarlar ve yangınlar nedeniyle Türk Hava Kurumu hazırlık içindedir. Bu hazırlıklarımızın karşılığı olarak da dün Haydarpaşa'da çıkan yangında biz de yardımcı olmak istedik. İstanbul Valiliği ve belediyemiz ile görüşmemiz oldu. Uçaklarımızı Sabiha Gökçen'e intikal ettirdik. Buradan müdahale edecektik ancak bize ihtiyaç kalmadı, yangın söndürüldü. Ancak bundan sonra hangi şehrimizde, hangi fabrikamızda yangın çıkarsa Türk Hava Kurumu devletimizin emrindedir" dedi.

Valiliklerle temas halinde olduklarını belirten Yıldırım, kendilerini aramaları halinde THK uçaklarının hemen bölgeye sevk edileceğini kaydetti. Sanayinin ve nüfusun fazla olduğu İstanbul'da önümüzdeki dönemde yangın uçaklarının konuşlandırılacağını ifade eden Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda görüşme yapacaklarını belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim