• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Hazar üzerinden Ro-Ro seferi projesi

Hazar üzerinden Ro-Ro seferi projesi
Ülkesindeki yatırımlar için Türk şirketlerine çağrıda bulunan Kazakistan Başbakanı Masimov, "Potansiyelimiz ve hazır projelerimiz var. Yüzde 50 kredi desteğimizi kaçırmayın" dedi.

Hazar üzerinden Ro-Ro seferi projesi

Ülkesindeki yatırımlar için Türk şirketlerine çağrıda bulunan Kazakistan Başbakanı Masimov, "Potansiyelimiz ve hazır projelerimiz var. Yüzde 50 kredi desteğimizi kaçırmayın" dedi.

Kazakistan Karma Ekonomik Komisyonu toplantıları için Türkiye'ye gelen Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, TOBB/DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından gerçekleştirilen çalışma kahvaltısına katıldı. Toplantıda DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, DEİK Avrasya İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tuğrul Erkin, DEİK Türk Kazak İş Konseyi Başkanı Kemal Koloğlu, işadamları Fettah Tamince, Bekir Okan ve Zeki Pilge de yer aldı. Türk firmalarının Kazakistan'da yatırım yaparak Rusya ve Çin'e vergi avantajıyla ihracat yapabileceklerini söyleyen Masimov, Türk işadamlarını yatırıma davet etti. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından düzenlenen çalışma kahvaltısında konuşan Masimov, Kazakistan'da hiçbir yabancı şirket bulunmadığı dönemde Türk şirketlerin ülkeye yatırım yaptığını anımsattı.

POTANSİYELİMİZ VAR

Masimov, uluslararası tahkim kurallarına uymanın önemine işaret ederek, mülkiyet haklarına duydukları saygıyı dile getirdi. Rusya, Kazakistan ve Beyaz Rusya'nın ortak gümrük birliği oluşturduğunu anımsatan Masimov, Türk şirketlerinin Kazakistan'da üretim yaparak daha rekabetçi şekilde bu pazarlara mal satabileceğine işaret etti. Masimov, 'Çin pazarı ulaşılmaz gibi görülse de biz bu pazara özel, serbest bölge oluşturuyoruz. Türk şirketlerini de davet ediyoruz. Kazakistan'a yakın bölgelerde potansiyel var' dedi.

66 YATIRIM PROJESİ HAZIR

Hisarcıklıoğlu 1,7 milyar dolarlık ticaret hacminin gerçek potansiyeli yansıtmadığını kaydetti. Türk müteahhitlik sektörünün Kazakistan'dan aldığı destekle bu ülkede 8 milyar dolarlık projeyi başarıyla gerçekleştirdiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu " Kazakistan vazgeçilmezr ortak. Kazak meslektaşlarımızla daha fazla iş yapmak istiyoruz. Petrol ve doğalgaz devletleri zengin etmektedir. Ticaretimizi artırmamız lazım. 66 yatırım projesi duyurulurken, yaklaşık 10 firma da yakın ilişki içerisinde"

Hazar üzerinden Ro-Ro seferi projesi

Hisarcıklıoğlu, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin Hazar üzerinden yapılacak Ro-Ro seferleri ile Kazakistan'a kadar uzatılmasının iki ülke arasındaki ulaştırma sorununa daha etkin ve kalıcı çözüm getireceğini belirtti. Türk işadamlarının Kazakistan'da 3,5 milyar doları bulan yatırımı bulunuyor ve 10 bin kişiye istihdam sağlıyor. KAZNEX Invest tarafından DEİK'e iletilen projeler arasında turizm, ulaştırma, inşaat, inşaat malzemeleri, tarım, tekstil, enerji, telekomünikasyon altyapısı var. Türk girişimcisine yüzde 50 kredi desteği veren Kazakistan, firmalara daha fazla kredi verilebileceğini belirtiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim