• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hazar'da feribot seferleri yapılacak

Hazar'da feribot seferleri yapılacak
Türkmenistan ile Rusya stratejik işbirliğini üst düzeye taşıyacak yeni anlaşmalara imza attı.

Hazar'da feribot seferleri yapılacak

Türkmenistan ile Rusya stratejik işbirliğini üst düzeye taşıyacak yeni anlaşmalara imza attı.

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Viktor Zubkov'un Aşkabat'a gerçekleştirdiği ziyarette, iki ülke arasında Hazar'da demiryolu ve feribot seferlerinin yapılmasına yönelik bir dizi anlaşma imzalandı. Başkent Aşkabat'ta Türkmenistan ile Rusya arasındaki hükümetlerarası ekonomik komisyonun 5. toplantısı yapıldı. Toplantıya Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov ile Rus Başbakan Yardımcısı Zubkov başkanlık etti.

Ağırlıklı olarak iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine yönelik konuların ele alındığı toplantıda, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in 21-22 Ekim 2010 tarihinde Türkmenistan'a gerçekleştirdiği ziyaretinde mutabık kalınan anlaşmaların hayata geçirilmesi ele alındı. Son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerin hızla geliştiğini kaydeden Zubkov, hükümetlerarası komisyon toplantıların işbirliği ilişkilerin üst düzeye taşınması bakımından verimli olduğunu belirtti. Taraflarca imzalanan anlaşma çerçevesinde Türkmenbaşı ve Mahaçkale liman şehirleri arasında demiryolu-feribot seferlerin yapılması öngörülüyor.

ZUBKOV, TÜRKMEN LİDERİNİ ZİYARET ETTİ

Rus Başbakan Yardımcısı Zubkov, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Türkmen lider, Rusya'yı stratejik ortak olarak gördüklerini ve gelecekte de bu ülkeyle olan yapıcı işbirliği ilişkilerini devam ettireceklerini kaydetti. Konuk Başbakan Yardımcısı Zubkov, Rusya'nın da Türkmenistan ile olan çok taraflı ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem verdiğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim