• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Hazerfan'da Uçak Tasarımı 2011 yarışması

Hazerfan'da Uçak Tasarımı 2011 yarışması
Hazerfen Havaalanı'nda HHO Komutanı Tümgeneral İsmail Taş ve HHO Dekanı Kurmay Albay Ahmet Cural başkanlığında, Uluslararası FFD 2011 Geleceğin Uçak Tasarımı 2011 yarışması yapıldı.

Tasarımcılar Hazerfan'da yarıştı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 100. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Hazerfen Havaalanı'nda HHO Komutanı Tümgeneral İsmail Taş ve HHO Dekanı Kurmay Albay Ahmet Cural başkanlığında, Uluslararası FFD 2011 Geleceğin Uçak Tasarımı 2011 yarışması yapıldı.

Yarışmalara; Türkiye, Güney Kore, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, KKTC, Pakistan ve Romanya’dan 50 takım başvurmuş ve 7’si yurt dışından olmak üzere 28 takım FFD 2011 yarışmasına katılmayı hak kazandı. Yarışma Üç kategoride yapıldı. 1.Katagori’de; Otonom uçak tasarımında,1.Romanya, 2.Hava Harp Okulu, 2.katagori’de; Orjinal Tasarım (uçak katagorisi) 1.ci olan Hava Harp okulu, 2.ci.Thy, 3.cü TOBB Üniversitesi. 3.cü Katagori’de; Modifiye’de 1.ci olan Hava Harp Okulu, 2.ci Noksel Şirketi (Nok Air), 3.cü ise Kuzey Kıbrıs Lefke Üniversitesi oldu.

Ülkemizde ilk kez uluslar arası seviyede düzenlenen FFD 2011 yarışmasında görüşlerini aldığımız Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün bu yarışmanın ilk kez yapılıyor olmasına rağmen yarışmaların çok keyifli geçtiğini dile getirdi. Seneye bu yarışmalar daha kapsamlı olacağını söyleyen Başkan Akgün,” Bu yarışmalar sayesinde gençler bu havayı teneffüs edecek ve tasarımlarını bu yarışmada sergileyerek büyük haz alacaklar” dedi.

Ödül töreni öncesi dereceye girenler projelerinin gösteri uçuşu ve Ali İsmet Öztürk’ün hava akrobasi gösterisi protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile seyredildi.

Yarışmalara protokol olarak, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay, Harp Akademileri Komutanı Bilgin Balanlı, Hava Eğitim Komutanı Ziya Güler, Hava Harp Okulu Komutanı İsmail Taş, Hava Harp Okulu Dekanı Ahmet Cural, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün hava kuvvetleri mensubu üyeleri, harp akedemisi mensubu üyeleri ve hava eğitim komutanlığı mensubu üyeleri katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim