• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Hedef Filo 350 milyon TL yatırım yapacak

Hedef Filo 350 milyon TL yatırım yapacak
Operasyonel filo kiralamada 10 yılı geride bırakan Hedef Filo 2013’te yatırım miktarını yüzde 30 artırarak 350 milyon TL’ye çıkarmayı planlıyor. Firma bu yıl içinde 4 bin de yeni araç alacak.

Türkiye’de operasyonel filo kiralama sektörünün öncü firmalarından Hedef Filo 2013’te büyük rakamlar elde etmeyi hedefliyor. 2012 yılında 2 bin 200 müşterisine yaklaşık 14 bin araçla hizmet veren ve 240 milyon yatırım yapan firma, 2013 yılında 350 milyon TL yatırım, 18 bin araç ve toplamda 3 bin 200 müşteri rakamlarına ulaşmayı planlıyor. Hedef Filo bu yıl içinde çalışan sayısını da 151’den 172’ye çıkaracak. Firmanın yönetici direktörleri Ersan Öztürk ve Önder Erdem düzenledikleri basın toplantısıyla genel değerlendirmelerini basınla paylaştılar.

5 BÜYÜK RİSK VAR

Önder Erdem Türkiye’deki araç kiralama modelinin ABD’den çok Avrupa’ya benzediğini söyledi. ABD’de bireysel kiralamanı yaygın olduğunu ifade eden Erdem, “Bizde Avrupa’daki gibi kurum bazlı kiralamalar daha yaygın. Bireysel kiralamada henüz istenilen seviyede değiliz.” diye konuştu. Erdem şunları söyledi: “Dışarıdan bakıldığında çok rahat bir sektör gibi görünüyor; ama içinde çok fazla risk var. Birincisi müşteri riski. Paranızı alamama gibi bir risk söz konusu. İkincisi 2. el araçlarda beyan riski. Üçüncüsü finansman riski. Dördüncüsü hasar, bakım ve arıza gibi problemleri içeren operasyonel riskler ve beşincisi de dünyada olmayan ama maalesef bizde olan kur riski. Bütün bunları düşündüğümüzde o kadar rahat bir işimiz olmadığını görürüz.”

16 BİN 5 YÜZ HASARI BAŞARIYLA YÖNETTİK

Erdem, firmanın 10 yıllık geçmişinde müşterileriyle birlikte büyüdüğünü ve müşterileri büyürken yanlarında bir marka olmaya özen gösterdiğini söyledi. Türkiye çapında 700’ü aşkın anlaşmalı yetkili servisle çalıştıklarını belirten Erdem, “Her müşterimize bir portföy yöneticisi atayarak sektördeki en yakın rakibimizin 2 katından daha fazla direkt satış ekibiyle hizmet veriyoruz. Şu anda 43 kişiden oluşan portföy ekibimizi 2013 yılı sonlarında 56 kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi. Erdem ayrıca 2012 yılında 16 bin 500 hasarı başarıyla yönettiklerini, mekanik ekibin yaklaşık 34 bin bakım ve arıza hizmeti verdiğini, 25 bin lastiğin de değişimini gerçekleştirdiklerini açıkladı.

GALATASARAY GİBİ SPONSORLUKLAR SÜRECEK

Firmanın diğer yönetici direktörü Ersan Öztürk de Galatasaray Spor Kulübü’yle geçtiğimiz yıl başlayan işbirliklerini başarılı bir şekilde devam ettirdiklerini 53 araçlık sponsorluğun süresini uzatmak ve araç sayısını da önemli ölçüde artırmak üzere kulüple görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. Benzer başka sponsorluk projeleri de gerçekleştireceklerini ifade eden Öztürk, “Doğaya olan saygımızı, çevreci bir politikaya dönüştürerek başlattığımız sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2005 yılında her ağaç için bir ağaç diktik. Son olarak da idari işlerde kullanmak ve müşterilerimizi de buna özendirmek amacıyla 3 adet elektrikle çalışan aracı filomuza kattık. Bu anlamda çevreye duyarlılığımızı yansıtan projelerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

hedef-filo-ulasim2.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Ulaş KIROĞLU

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim