• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Hedef global pazarlarda söz sahibi olmak

Hedef global pazarlarda söz sahibi olmak
HIDROMEK, Japon Mitsubishi Heavy Industries’in Motor Greyder iş kolunu, Tayland’da yerleşik üretim tesisi ile birlikte satın aldı.

HIDROMEK, Japon Mitsubishi Heavy Industries’in Tayland’da yerleşik greyder üretim tesisini ve tüm tasarım, üretim, know-how, teknolojisi ve satış sonrası hizmetleriyle birlikte satın aldı. HIDROMEK AŞ. (HMK) 18 Kasım 2013 tarihinde Japonya’da yerleşik Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) firmasıyla Motor Greyder işini devralmak üzere anlaştı.

Türkiye Pazar lideri HIDROMEK, Kazıcı Yükleyici ve Hidrolik Ekskavatör ürün gamını kendi markası altında Ankara ve İzmir’de yerleşik tesislerinde üretmektedir. Bu anlaşmayla, HIDROMEK MHI’den zemin tesviyesi, yol inşaatı, kar mücadelesi gibi önemli faaliyetlerin ifasında yeri doldurulamayacak bir ürün olan dünyada kabul görmüş Motor Greyder işini devralmaktadır. Anlaşma kapsamında MHI’nin tüm tasarım ve üretim know-how’ı, teknolojisi ve satış sonrası operasyonlarının yanı sıra MHI ürünlerinin şimdiye kadar üretilerek dünyaya dağıtıldığı Tayland’da yerleşik üretim tesisi olan MHI-Pornchai Machinery Co., Ltd. firmasının tüm hissesi de yer almaktadır. Bu anlaşmayla HIDROMEK Motor Greyderlerin ürün geliştirme, üretim, dağıtım ve servis ihtiyaçlarını yapabiliyor olacak.

Bu anlaşma her iki tarafın menfaatlerini en üst düzeyde tatmin etmektedir; MHI tarafından ana iş yetkinliklerine odaklanma sağlanırken HIDROMEK tarafında güçlendirilmiş bir ürün gamıyla yeni pazarlara açılarak satış ve ihracatın büyütülmesi sağlanacaktır. HIDROMEK dünyaca tanınmış bu Motor Greyder hattını kendi ürün gamına dâhil ederek müşterilerine daha geniş bir ürün yelpazesi sunabilmenin yanında mevcut Kazıcı Yükleyici ve Hidrolik Ekskavatör ürünlerini de Asya ve ASEAN pazarlarına sunacaktır. Bu stratejik hamle HIDROMEK’in 10 senelik büyüme planını ve İş Makinalari sektöründe global bir marka olma hedefini desteklemekte.

HIDROMEK sözkonusu devralma kapsamında MHI’ın Tayland’daki üretim operasyonlarını mevcut çalışanlarını muhafaza ederek devam ettirecektir. Dünya çapındaki nihai müşterilere her türlü destek HIDROMEK’in kendi dağıtım ağının yanı sıra, koşullar el verdikçe MHI’nin mevcut ilişkileri de kullanılarak sağlanacak.

Bu anlaşma doğrultusunda MHI, Motor Greyderlere bir süre daha üretim için gerekli parça ve aksamın yanı sıra teknik destek sağlayacak ve belirli bir süre boyunca Japonya’daki müşterilere satış sonrası hizmeti sunacaktır. Belirtilen bu sürelerin bitiminde tüm bu faaliyetler tamamen HIDROMEK tarafından yerine getirilecek.

Bu devralmanın HIDROMEK’in iş makinası sektöründe dünya markası olma vizyonunun hayata geçirilmesi yönündeki harika yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olacağı şüphesizdir.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim