• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Helikopterdeki cihazı söken 3 yıldızlı subay

Helikopterdeki cihazı söken 3 yıldızlı subay
Cumhurbaşkanı Gül'ün, Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili "Bana video geldi. Baktım ki birileri cesetlerle ilgileniyor, birileri vida söküyor." açıklaması, gözleri söz konusu videoya çevirdi

Helikopterdeki cihazları söken '3 yıldızlı' subay 

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili "Bana video geldi. Baktım ki birileri cesetlerle ilgileniyor, birileri vida söküyor." açıklaması, gözleri söz konusu videoya çevirdi. Zaman muhabirinin de izlediği videoya göre gözlüklü bir asker, elindeki turuncu renkli tornavidayla enkaz üzerinden parçaları söküyor. Görüntüde, omzunda 3 yıldız taşıyan bir subay daha var.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Bana video geldi. Baktım ki birileri cesetlerle ilgileniyor, birileri vida söküyor." açıklamasının ardından dikkatler söz konusu görüntülere çevrildi. Bu kaydın, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasındaki sis perdesini aralayabileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyelerinin, olayı soruşturan Özel Yetkili Malatya Başsavcılığı'na gönderdiği ve Zaman muhabirinin de izlediği video yaklaşık 30 saniye sürüyor. Önce gökyüzünde bir helikopter gözüküyor. Kamera daha sonra enkaz bölgesine çevriliyor. Gözlüklü bir asker, elindeki turuncu renkli tornavidayla enkaz üzerinden parçaları söküyor. Görüntüde, omuzunda 3 yıldız taşıyan yüzbaşı ya da albay rütbesinde bir subay daha var. Kaydı yapanla birlikte toplam 3 askerin olay yerinde olduğu anlaşılıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muhsin Yazıcıoğlu kazasını yeniden gündeme taşıdı. Gül'ün kazaya ilişkin izlediği görüntüler, yaklaşık iki ay önce meçhul bir subay tarafından bir mektupla birlikte Köşk'e ulaştırıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve olayın aydınlanması için büyük uğraş veren Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyeleri, videoyu izledi ve olayı soruşturan Malatya Özel Yetkili Başsavcılığı'na gönderdi.

Zaman Gazetesi muhabirinin de birkaç yetkili ile birlikte izlediği görüntü kaydı, yaklaşık 30 saniye sürüyor. Önce gökyüzünde bir helikopter gözüküyor. Kamera daha sonra enkaz bölgesine çevriliyor. Elinde tornavida tutan bir asker, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter enkazının bir parçasının üzerinde gözüküyor. Turuncu renkli ve yıldız uçlu olduğu anlaşılan tornavidayla enkaz üzerinden bir parça söküyor. Bu sırada görüntüde omuzunda 3 yıldız taşıyan bir asker daha var. Fakat yanında çelenk olup olmadığı net değil. Yani ya yüzbaşı ya da albay rütbesinde. Görüntüleri kayda alan kişiyle birlikte toplam 3 askerin olay yerinde olduğu anlaşılıyor. Enkazdan cihaz söken ve gözlüklü olduğu görülen kişinin toplam görüntüsü ise sadece 2-3 saniye.

Söz konusu cihazların, daha önce Zaman'ın gündeme getirdiği ve enkaz bölgesinden çalınan Argus 5000 CE ve SKYMAP IIIC cihazları olabileceği kaydediliyor. Söz konusu donanım, helikopterin uçuş bilgilerini muhafaza ediyor. Hangi noktalar arasında uçtuğunu, irtifa bilgilerini, hızını kayıt altına alıyor. Uzmanlar ise konuyla ilgili olarak, "Helikopter bir dış etkiyle düşürüldüyse, ilk ortadan kaldırılacak cihazlar bunlardır." görüşünde birleşiyor. DDK'nın kamuoyuna yansıyan raporunda, enkazda bulunamayan cihazlarla ilgili önemli tespitler yer almıştı. Tespitler, rapora şöyle yansımıştı: "Cihazların 31.3.2009 günü öğle saatleri arasında yok olduğu/çalındığı anlaşılmıştır. Bölgede saat 17.00'ye kadar çalışmalarını sürdüren Kara Kuvvetleri'ne ait Sikorsky helikopterin kaza kırım heyetinde yer alan bazı personelin TC-HEK işaretli helikopter enkazı üzerinde çalışma yaptıkları görülmüştür. Başta Sikorsky helikopterin kaza kırım heyeti olmak üzere tüm şüpheliler hakkında cumhuriyet savcılığınca soruşturma yapılması önerilmektedir." 

Zaman

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim