• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

HEMA ile DEG arasında stratejik imza

HEMA ile DEG arasında stratejik imza
Alman kalkinma Bankasi (KFW)’in istiraki Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft mbH (DEG) Avrupa’daki krize rağmen Türkiye’de ilk kez “Sermaye Benzeri Kredi”yi bir özel şirkete kullandırıyor.

Türkiye’nin otomotiv yan sanayinde dünya devi firması HEMA Endüstri ile Avrupa’nın en büyük kalkınma kuruluşlarından birisi olan KFW – DEG,  200 parçalık yeni makine ve teknoloji yatırımının finansmanında kullanılmak üzere kredi anlaşması imzaladı. Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Hattat, Hattat Holding Yönetim Kurulu üyeleri İpekHattat ve İlçim Hattat, Hattat Holding CFO’su GürhanKartal ile Hattat Holding üst düzey yöneticilerinin katıldığı törende KFW- DEG adına anlaşmayı, KFW - DEG Avrupa, Ortadoğu ve Asya Direktörü Dr. Peter Thimme imzaladı.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Hattat, imza töreninde yaptığı konuşmada, bu kredinin miktarından çok stratejik boyutunun önemli olduğunu vurgulayarak, “Anlaşmamız 4 yıl geri ödemesiz toplam  8 yıl vadeli bir yatırım kredisini içeriyor.   Bu kredi tutarı uzun vadeli bir işbirliğini sağlayan ilk anlaşma  ve ileride  yeni anlaşmalarla bu kredi tutarı daha da artabilir. Avrupa’nın krizde olduğu bu dönemde Alman kalkınma kurulusun bu kadar uzun vadeli bir kredi vermesi bizim için önemli bir prestij kaynağı. Bu kredi Türkiye’ye ve HEMA’ya duyulan güvenin bir göstergesi” dedi. 

Bu kredinin HEMA Endüstri’nin otomotiv ve tarım ekipmanları üretimi için yapılacak yeni yatırımlarının finansmanında kullanılacağını belirten İbrahim Hattat, konuşmasını şöyle sürdürdü:“HEMA Endüstri iştirakleriyle bugün 1 milyar lira’ya ulaşan cirosu, 900 milyon lira’ya ulaşan aktif büyüklüğü ve 4 bin kişiden oluşan istihdamı ile Türkiye’de otomotiv sanayinin en büyük kuruluşlarındandır. HEMA Endüstri, halen İngiltere, Finlandiya, Amerika, Brezilya, Meksika, Almanya başta olmak üzere daha birçok ülkeye ileri teknoloji ürün ihracatı yapmakta ve yüzü aşkın kişiden oluşan Ar-Ge merkezi ile konusunda Türkiye’nin en çok patent alan şirketi konumunda bulunmaktadır.

150 bin adet direksiyon üretimi

İbrahim Hattat,   “2013 yılı ortasına kadar tamamlanacak olan bu yatırım ile HEMA Endüstri şu an kurulu ticari araç hidrolik direksiyon sistemleri üretim kapasitesini yılda 150.000 âdete çıkararak bu konuda Avrupa’nın en büyük 2. Kuruluşu haline gelecektir” dedi. Dünya markalarının birçok kritik parçasını kendi tasarımıyla üreten HEMA Endüstri, özellikle hidrolik sistemler, transmisyon ve aktarma organları, motor üniteleri üretiminde dünyanın önde gelen kuruluşlarındandır. Sektörde kritik güvenlik komponentleri olarak adlandırılan ileri mühendislik ve imalat teknikleri gerektiren hidrolik fren ve direksiyon sistemlerini geliştirme ve üretme becerisi olan dünyadaki az sayıdaki firmalardan biridir.”

Ciroda her yıl yüzde 15-20 artış

Toplantıda bir konuşma yapan Hattat Holding CFO’su  Gürhan Kartal da, Hema Endüstri’nin satış cirosunu reel olarak her yıl yüzde 15-20 arttırma hedefi koyduklarını belirterek, “ Bu çerçevede şirketimizin yeni teknoloji ve makine yatırımlarını da hız kesmeden sürdüreceğiz. Bu kapsamda her yıl yeni teknolojiler için ciromuzun en az yüzde 10’unu yeni teknoloji yatırımları için kullanma kararı aldık. Üretim artışıyla sağlanacak olan ciro artışını, yeni makine ve teknoloji yatırımlarımızla devreye girecek yeni ünitelerimizden sağlayacağız. Şirketimiz sektörü yakından takip etmektedir. Yeni teknolojileri bünyesine katmakta gecikmediği gibi bazı teknolojik gelişmelerde de sektör öncülüğünü yapmaktadır. Buna en güzel örnek, 2011 yılında alınan ‘Patent ve Faydalı Ürün’ birinciliği gösterilebilir” dedi.

 Dr. Peter Thimme imza töreninde yaptığı konuşmada, “Dünya’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden olan Türkiye ve özellikle otomotiv endüstrisinde fark yaratan HEMA Endüstri ile imzaladığımız bu kredi anlaşması Alman Kalkınma Kuruluşu KFW – DEG olarak bu ülkeye ve Hattat Holding’e duyduğumuz güvenin göstergesidir. HEMA Endüstri son teknoloji ve özel patentleri ile Dünya devi firmaların en önemli ortaklarından biridir” dedi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.ulasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim