• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Her 3 araçtan birini Türkiye’de satacak

Her 3 araçtan birini Türkiye’de satacak
KRİZ içindeki PSA Grubu’nun (Peugeot-Citroen) büyük önem verdiği küçük sedan sınıfındaki kardeşlerin ikincisi olan Citroen C-Elysee de Peugeot 301’in ardından yüzünü gösterdi.

 

Kardeşi gibi PSA Grubu’nun İspanya’daki Vigo Fabrikası’nda üretilen C-Elysee, Kasım ayında tüm dünyada ilk kez Türkiye’de satışa sunulacak. Citroen Türkiye Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, hedeflerinin İspanya’da üretilen her üç otomobilden bir tanesini Türkiye’de satmak olduğunu söyledi. Avrupa pazarlarının aksine Türkiye’de sedan pazarının hala gücünü koruduğunu belirten Tatoğlu, Citroen olarak C-Elysee öncesinde sadece tek modelle rekabet ettiklerini hatırlattı.
 
YÜZDE 5 PAZAR HEDEFİ
 
“C-Elysee bize sıçrama yaptıracak” yorumunu yapan Bahattin Tatoğlu, şöyle devam etti: “Yılın ilk dokuz ayında yaklaşık 20 bin 300 araç sattık. C-Elysee gelince yılın son iki ayında 2 bin 100 adet, gelecek yıl ise 10 bin adet satış yapacağız. Bizim pazar payı beklentilerimizi de yukarı taşıyacak. Bu yıl sonunda 31 bin 500 adetlik satışla yüzde 4 gibi bir pay elde edip kendi rekorumuzu da kırmış olacağız. Gelecek yıl ise yeni modelle birlikte pazardaki payımız yüzde 5 düzeyine sıçrayacak.” dedi.
 
Türkiye’nin Çin ile birlikte C-Elysee için çok önemli olduğunu vurgulayan Bahattin Tatoğlu, “Bu yüzden ilk olarak bizim pazarda satışa sunulmasına karar verildi. Türkiye pazarı sedan modellerin deneyimi açısından bölgede referans olarak kabul ediliyor. Biz de bu modeli doğru konumlandırıp, yüzde 30’u filo yüzde 70’i bireysel kullanıcı olacak şekilde pazarlayacağız. Satışlarımızın yüzde 75-80’i dizel motorlu olacak. C-Elysee, birçok aile için iyi bir ilk otomobil niteliği taşıyor” diye konuştu.
 
İSMİ ÇİNLİLER SEÇTİ
 
Citroen’in klasik model isimlerinden farklı olarak adlandırılan C-Elysee modeli adını Çinliler’den almış. 2014 yılında Çin’de üretimi başlayacak ve toplam yıllık satışının önemli bölümünün gerçekleştirileceği Çin’de yapılan anketlerde, C-Elysee ismi ön plana çıkmış. Lüks ve prestijini sembollerinden olan Paris’in ünlü Champs Elysees Caddesi’ne ithafen, otomobile C-Elysee ismi konulmuş.
 
C-Elysee kasımda Türkiye’de
 
CITROEN C-Elysee’nin başlangıç fiyatı ise kardeşi 301 gibi 29 bin 900 lira olarak açıklandı.C-Elysee’de yeni geliştirilen 3 silindirli benzinli motor 1.2 VTi 72 başlangıç versiyonunu oluşturuyor. 100 km’de ortalamada 5,3 lt yakıt tüketimi sergileyen motor manuel ya da otomatikleştirilmiş 5 vitesli şanzımanla satın alınabiliyor.  1,6 VTi 115 motor ise manuel dışında bu motor için 4 ileri tam otomatik BVA şanzıman tercih edilebiliyor.C-Elysee’de ayrıca  1,6 HDi 92’i de yer alıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim