• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Her mevsimde giden lastik

Her mevsimde giden lastik
CrossClimate Türkiye'de de yola çıktı.


Michelin’in, devrim niteliğinde bir teknoloji uygulayarak ürettiği ‘3PMFS işaretli kış sertifikalı ilk yaz lastiği’ CrossClimate, Türkiye ’de de yollara çıktı. Otomobillerin aynı lastikte yıl boyunca seyahat edebilmesine imkan tanıyan CrossClimate, yazın da, kışın da güvenlik , performans ve tasarrufu bir arada sunabiliyor.

Michelin mühendisleri tarafından 36 ay gibi kısa bir sürede geliştirilen Michelin CrossClimate, bileşenlerindeki teknoloji sayesinde hem yaz hem de kış lastiklerinin üstün yanlarını tek bir lastikte birleştirerek sürücülere alışılmışın dışında bir deneyim sunuyor. Michelin CrossClimate, henüz Türkiye’ye gelmeden sürücüler tarafından büyük bir taleple karşılaşırken, talebin artarak devam etmesi bekleniyor.

Sürücülerin yüzde 65’i kış lastiği kullanmıyor

Araştırmalar, günlük yaşamlarında yağmur, kar, sıcaklık düşüşleri gibi beklenmedik hava değişimleri karşısında Avrupa ’daki sürücülerin yüzde 65’inin tüm yıl boyunca yaz lastiği kullandığını ortaya koyuyor. 10 şoförden 4'ü mevsimsel lastik değişimini bir kısıtlama olarak görüyor ve bu lastik değişim işlemini son dakikaya kadar erteliyor. Michelin’in Ar-Ge birimi, sürücülerin bu alışkanlıklarına karşılık olarak ürettikleri CrossClimate ile birlikte sürücülere lastik değiştirmeden her mevsim ve her hava koşulunda kullanabilecekleri bir teknoloji sunuyor.

 “3PMSF” ile kış koşullarında güvenlik garantisi

Kuru zeminde kısa mesafede fren yapma imkanı, ıslak zeminde frenlemede "A" derecesi ve kış mevsiminde kullanım için 3PMSF işareti olan CrossClimate, uzun lastik ömrü, enerji verimliliği ve konfor özellikleriyle de sürücülere büyük avantajlar sunuyor. CrossClimate’in 15-17 inç arasında değişen 23 farklı boyutta satışa sunulması ve 2016 yılında farklı boyutlarının üretilmesi planlanıyor.

Gelişmiş teknolojiler Michelin CrossClimate için birleşti

Esnek dış lastikleri sayesinde kuru, ıslak, karlı zemin fark etmeksizin koşullar ne olursa olsun zemindeki en ufak pürüze bile tutan CrossClimate,  yüksek bir yol tutuş kabiliyetine sahip. Lastik karışımına eklenen yeni nesil silikon ile ısı oluşumunu azaltılan Michelin CrossClimate ise, yakıt verimliliğini de artırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim