• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Her şirket bir gün zararı tadacaktır!

Her şirket bir gün zararı tadacaktır!
1975’te kurulan ve 1986’da borsaya açılan yazılım devi Microsoft, halka açık olduğu 26 yıllık süreç içinde ilkdefa zarar açıkladı.

1975’te kurulan ve 1986’da borsaya açılan yazılım devi Microsoft, halka açık olduğu 26 yıllık süreç içinde ilk defa zarar açıkladı. Online reklam gelirleri ve Windows işletim sisteminin satışlarındaki düşüş ile 2007’de satın alınan online reklam hizmeti aQuantive için yapılan 6 milyar dolarlık ödeme Microsoft'a bu yılın nisan-haziran aylarını kapsayan çeyreğinde 492 milyon dolarlık net zarara mal oldu.

Şirket, gelirlerini yüzde 4 artırarak 18 milyar dolara taşıdı. Yıllık sonuçlar itibarıyla ise Microsoft, 17 milyar dolarlık kâr ve 73.7 milyar dolarlık da gelir elde etti.

MİCROSOFT TÜRKİYE 'YILIN ÜLKESİ' SEÇİLDİ

Çin, Hindistan, Brezilya, Rusya gibi hızlı büyüyen ülkeleri geride bırakan Microsoft Türkiye, Microsoft içinde “Yılın Ülkesi” ünvanının sahibi oldu.
Microsoft’un, ABD dahil 112 ülke şirketi arasında her yıl düzenlediği “Yılın Ülkesi” yarışmasını bir kez daha Microsoft Türkiye kazandı. Hızlı büyüme oranları, Kurumsal ve KOBİ müşteri memnuniyet endekslerinin yükselmesi, geliştirilen etkin stratejiler, çalışan memnuniyeti ve ülkenin bilişim sektörünün ve ekonomisinin gelişimine yaptığı katkılar gibi kriterler baz alınarak düzenlenen bu yarışmada, Türkiye’de kurulduğu 20 yıldan bu yana son üç yıl içerisinde 2’inci kez “Yılın Ülkesi” kupasını kazanan Microsoft Türkiye, Microsoft dünyasında çok ender rastlanan bir başarıya sahip oldu.

Çin, Hindistan, Brezilya gibi yüksek ekonomik büyüme oranlarına sahip ülkelerdeki Microsoft şirketlerini geride bırakan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Yılın Ülkesi” ödülünü temsil eden “Şampiyonluk Kupası”nı geçtiğimiz günlerde Atlanta’da düzenlenen bir tören ile Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın elinden aldı.

ABD’nin Atlanta kentinde yapılan ve 40 bin çalışanın katıldığı ‘Microsoft Global Exchange Summit’ de düzenlenen “Yılın Ülkesi” ödül töreninde, Microsoft Türkiye’nin göstermiş olduğu üstün performans ile her geçen yıl daha da öne çıktığına dikkat çeken Microsoft CEO’su Steve Ballmer yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Microsoft Türkiye şampiyonluğa alıştı. Microsoft Türkiye 350 çalışanı ve 11 bini aşkın iş ortağı ile gerçek bir başarı öyküsü. Küresel ekonomik büyüme hızı liginde Çin ile yarışan, dinamik ve yüksek girişimcilik ruhu ile her ülkenin gıpta ile baktığı ünlü Türk ekonomisinin artan bilişim teknolojilerine, Microsoft Türkiye başarı ile cevap veriyor. Yüksek müşteri ve çalışan memnuniyeti, özellikle Türk ekonomisinin lokomotif gücü olan KOBİ’lere erişim, gerek kamuda gerekse özel sektörde yüksek nitelikli danışmanlık servisleri Microsoft Türkiye’nin bu ödülü bir kez daha almasının başlıca nedenleri.”

TAMER ÖZMEN: "ÜLKEMİZ İLE BİRLİKTE GÜÇLENİYORUZ"

Aynı törende söz alan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen “Artık herkes Türkiye’yi konuşuyor, herkes Türkiye’nin potansiyelini biliyor” dedi ve şöyle devam etti:
‘Çalışanlarımız ve binlerce iş ortağımızdan oluşan Microsoft Türkiye ailesi adına, büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu başarı hepimizin. Ama bu kupanın bizim dışımızda bir hak sahibi daha var: Her geçen gün teknoloji yatırımlarına daha çok hız vererek dünyayı yakalayan Türk iş dünyası ve özellikle ülkemiz ekonomisinin itici gücü KOBİ’ler.”

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye’nin son yıllarda ekonomide gösterdiği performans ve istikrar ile öne çıktığını ve Microsoft Türkiye’nin Microsoft dünyasının en önemli 20 ülkesi arasına girdiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülke ekonomimizin gösterdiği performans ve istikrar ile birlikte şirketimiz Microsoft Türkiye de her geçen yıl performans çıtasını bir adım daha yükseltiyor. Bugün burada Microsoft camiası içinde başarılarımızın “Yılın Ülkesi” ödülü ile takdir edilmesinin ardında yatan güç aslında Türkiye’nin büyümesinin gücü. Microsoft Türkiye olarak ülkemizin 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefine içtenlikle inanıyoruz. Türk ekonomisinin son yıllarda gösterdiği performans da bu hedefin gerçekleşebileceğine olan inancımızı daha da artırıyor. Microsoft Türkiye’nin geçtiğimiz mali yılda en çok büyüdüğü alanlar olan KOBİ ve Kurumlar aslında Türkiye’nin büyüdüğü ve büyümesini sürdürdüğü alanlar. Türkiye geliştikçe bilişim teknolojilerine daha fazla yatırım yapıyor ve bilişimin getirdiği rekabet, büyüme, eğitim gücünden çok daha fazla yararlanıyor. Türkiye’de BT yatırımlarını artıran KOBİ’ler, BT yatırımlarını pazarlarını büyütme, uçtan uca verimlilik ve karlılık için olmazsa olmaz gören kurumlar Türkiye’nin de büyümesinin ardındaki güçler olarak ortaya çıkıyorlar. Danışmanlık servisleri alanındaki büyümemiz ise, şirketlerimizin BT yatırımlarının sürekliliğine ne kadar inandığının ve yönetim anlayışlarının ne kadar sofistike hale geldiğinin bir göstergesi.”

MİCROSOFT'UN TÜM İMKANLARI TÜRKİYE'YE AÇILIYOR

Microsoft dünyası içinde ilk 20 ülke arasına giren ve “Yılın Ülkesi” seçilen Microsoft Türkiye, Microsoft’un Türkiye’ye daha da fazla kaynak ayırmasını ve yatırım yapmasını da sağlıyor.

Bu başarının ilk ödülü olarak Türkiye’de kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinde kullanılmak üzere ek bir yatırım yapılacak. Bu kaynak Microsoft Türkiye’nin bugüne kadar sürdürdüğü Microsoft Türkiye Açık Akademi® ve Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor (BBBÖ) gibi topluma katkı sağlayan önemli projeleri için fon olarak ve yeni büyük çaplı sosyal sorumluluk projeleri üretmek için kullanılacak. Bunun yanı sıra Microsoft’un dünyada sahip olduğu pekçok bilgi birikimi, deneyim, araştırma ve geliştirme imkanları da Türkiye’nin büyümesine katkıda bulunmak üzere Türkiye’ye aktarılacak.

Microsoft Türkiye’nin “Yılın Ülkesi” ödülünü almasında öncelikle geçen yıla göre müşteri memnuniyetini 11 puan ve çalışan memnuniyetini ise 16 puan birden artırması oldu.

İkinci önemli başarı alanı ise büyüme oranları oldu. Microsoft Türkiye Temmuz 2011 - 2012 mali yıl döneminde bir önceki mali yıla göre yüzde 17 büyüdü.

Microsoft Türkiye’nin geçen yıla göre yüksek performans gösterdiği bir diğer alan ise Türkiye’nin özellikle bankacılık ve telekomünikasyon sektörlerinde önde gelen kuruluşlarına verdiği danışmanlık servisleri oldu. Büyük dönüşüm projelerinin uçtan uça geliştirildiği danışmanlık ekibine yeni katılan 75 kişi ile birlikte büyüme hızlandı. Microsoft Türkiye servisler alanında bir önceki yıla göre yüzde 29 oranında bir büyüme gerçekleştirdi.
2012 Mali yılında Microsoft Türkiye yüzde 17 büyüme elde etti. Üç yıllık Bileşik (CAGR) büyümesi ise yüzde 19’a ulaştı. Perakende rakkamları çıkarıldığında üç yıllık bileşik büyüme yüzde 25’e ulaştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim