• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Heronların bakımını kim yapacak?

Heronların bakımını kim yapacak?
Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Heron'ların bakım ve onarım için İsrail'e gönderilmeyeceğini söyledi..

Heronların bakımını kim yapacak?

Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Heron'ların bakım ve onarım için İsrail'e gönderilmeyeceğini söyledi...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TAİ'nin yerli insansız hava aracı Anka için yakında seri üretime geçeceğini belirten Bayar, Heron'ların bakım onarımının da TAİ'de yapılacağını açıkladı. Yakında göreve başlayacak ilk yerli insansız hava aracı Anka'yı geliştiren mühendislerin artık yeni bir görevi de var. 

 
CNN Türk'te yer alan habere göre; Silahlı Kuvvetlerin kullanmakta olduğu İsrail yapımı Heron'ların bakım ve onarımı da Ankara'da kurulu TAİ'de yapılacak. Bayar, "TAİ'yebir görev verdik, dedik ki: 'Bunun bakımını, onarımını Türkiye'de milli olarak yapabileceğimiz bir yapı kurun.' Artık, Heronları İsrail'e bakıma göndermeyeceğiz. Zaten Anka seri üretime geçtiği zaman Heron ihtiyacımız da azalacak. Heronların bakımı konusunda ihale açılmayacak, TAİ ile sözleşme yapacağız" diye konuştu.
 
Savunma Sanayi Müsteşarı Bayar, Silahlı Kuvvetleri'nin fabrika, bakım onarım tesisi gibi işletlemelerini kapatacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını da söyledi. Bayar, sadece artık bu tesislere eskiden olduğu kadar ihtiyaç duyulmadığını vurguladı. Bayar, "Dışarıdan almıyoruz, dolayısıyla bunları Türkiye'de yapan şirketlerimiz var. Mesela insansız hava aracı Anka'nın bakımı için kamu içerisinde ayrı bir yatırım yapmaya, bakım onarım tesisi açmaya ihtiyaç bulunmuyor. Envanterimize milli sistemler girdikçe, bakım işletme idamesinde aynı sanayi kuruluşları görev almaya devam edecek, çünkü uzman onlar" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim