• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Hindistan kendi uçak gemisini yaptı

Hindistan kendi uçak gemisini yaptı
Hindistan kendi üretimi uçak gemisini bugün tanıtarak ABD, İngiltere, Fransa ve Rusya'dan sonra kendi uçak gemisini üretebilen 5. ülke oldu.

Hindistan kendi üretimi uçak gemisini  tanıtarak ABD, İngiltere, Fransa ve Rusya'dan sonra kendi uçak gemisini üretebilen 5. ülke oldu. Güney eyaletlerinden Kerala'daki Cochin limanında üretilen INS Vikrant isimli 37 bin 500 ton ağırlığındaki savaş uçağı taşıyıcısı gemi, 2016 yılında tamamen hazır olunca deneme çalışmalarına başlayacak. Gemi anca 2018'de tamamen Hint deniz kuvvetlerine teslim edilebilecek.

260 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde olan gemi tamamen Hindistan devleti girişimi olan bir demir-çelik şirketi tarafından dizayn edilip üretildi. Hindistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Koramiral R.K. Dhowan, geminin yapımı ile alakalı "parlak bir zafer" ifadesini kullandı. Hindistan ordusu daha önce de Rusya'dan bir uçak gemisi satın alarak uçak gemisi olan ordular listesine girmişti.

Yapımının ilk aşaması tamamlanan 260 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki geminin 2018'de donanmaya dahil edilmesi planlanıyor.

Hindistan Savunma Bakanı A. K. Antony, Hindistan'ın kendini savunmak için güçlü bir donanmaya ihtiyaç duyduğunu ve ilerde de donanmanın kapasitesini artırmak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Ülkenin güneydoğusundaki Kerala eyaletinin Koçi tersanesinde üretilen 260 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki geminin eksikliklerinin giderilmesinin ve test aşaması tamamlanarak faaliyete geçmesinin 2018'i bulacağı tahmin ediliyor.

Son yıllarda askeri varlığını artırma çabalarıyla öne çıkan Hindistan, cumartesi günü de yerli malı ilk nükleer denizaltı reaktörünü faaliyete geçirdiğini duyurmuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim