• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Hindistan'da gemi söküm mafyaya geçti

Hindistan'da gemi söküm mafyaya geçti
Interpol’ün arananlar listesindeki Davut İbrahim’in yönettiği organize suç örgütü D-Company Hindistan’ın gemi söküm endüstrisinden büyük hisse satın aldı.

Hindistan’da gemi söküm endüstrisinin organize suç örgütünün eline geçtiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre Interpol’ün arananlar listesindeki Davut İbrahim’in yönettiği organize suç örgütü D-Company Hindistan’ın gemi söküm endüstrisinden büyük hisse satın aldı.

Seatrade-Asia'nın özel haberine göre, Hindistan Korunma Bakanlığı'nın raporuna göre, Hindistan'ın milyon dolarlık gemi sökümü endüstrisi ülkenin en çok aranan adamı olan Davut İbrahim tarafından kontrol ediliyor olabilir.

Rapora göre, Pakistanlılar’ında içinde bulunduğu İbrahim tarafından yönetilen organize suç örgütü D-Company, Hindistan'ın gemi söküm endüstrisinden büyük hisse satın aldı. Bunun içinde yabancı ajanlardan yardım aldığı ve gemi sökümü esnasında yasak mal, silah ve patlayıcı kaçakçılığı yapabilmek için milyonlarca Hint rupeesi yatırım yaptı.

Alınan istihbarata göre söküm anlaşmaları, para aklamak için kullanılan bir yöntem. Alınan bilgiler ışığında, anlaşmaların düzmece ve nakit para olarak ödendiği ve yozlaşmış yerel yetkililerle birlikte yürütüldüğü belirtiliyor.

Yerel bir gazetenin haberine göre ise, Hintli yetkililer şu an ki sistemde söküm izni taşıyan herhangi bir geminin geçiş izni olduğunu bildirdi, bu durumun suçlular için bir giriş kapısı olduğunu ifade etti.

Davut İbrahim 2011 yılında Forbes'un 10 en tehlikeli suçluları arasında üçüncü sırada. Şu anda İnterpolün arananlar listesinde de olan İbrahim, İnterpol'ün organize suç örgütü ve sahtekarlık suçluları listesinde en üst sıralarda.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim