• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Hindistanlı heyetten Mercedes'e ziyaret

Hindistanlı heyetten Mercedes'e ziyaret
İstanbul Toplu Ulaşım Operasyonu hakkında bilgi alış verişinde bulunmak ve Metrobüs/BRT Hızlı Otobüs sistemini yerinde incelemek isteyen Hindistan ulaşım heyeti İstanbul’a geldi.

Hindistan Ulaşım Heyeti Mercedes-Benz Türk’ü ve Istanbul Metrobüs Sistemini ziyaret etti

İstanbul Toplu Ulaşım Operasyonu hakkında bilgi alış verişinde bulunmak ve Metrobüs/BRT Hızlı Otobüs sistemini yerinde incelemek isteyen Hindistan ulaşım heyeti İstanbul’a geldi.

Heyet, öncelikle Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda düzenlenen sunum ile BRT sistemi hakkında bilgi aldı, ardından düzenlenen fabrika turu ile Mercedes-Benz üretim tesislerini ve ürünlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Katılımcılar, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’ndaki fabrika turu sırasında, tesislerde kullanılan üretim teknolojilerini, karoseri üretimi, KTL boya koruma sistemi ve montaj hattını ziyaret ettiler.

Fabrika turu sonrasında, dünyada en fazla Mercedes-Benz CapaCity uzun körüklü otobüsü kullanan İETT’yi ziyaret eden heyet, Metrobüs uygulaması hakkında görüşmelerde bulundu. Sonrasında, Metrobüs/BRT hat ziyaretinde bulunan heyet, Edirnekapı – Söğütlüçeşme arasındaki güzergahta Mercedes-Benz CapaCity otobüste seyahat ederek, aracın alçak taban özelliği, körük bölgesi, iç ferahlığı, sessizliği, kliması ve de ivmelenmesi ile ilgili detaylı bilgi edindi.

Organizasyonun amacı, gelişmekte olan Hızlı Otobüs Işletmeciliği konusunu Hindistan için ele almak ve Istanbul Metrobüs/BRT uygulaması hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktı. Heyet, özellikle Mercedes-Benz CapaCity ve Mercedes-Benz Citaro otobüslerin “Metrobüs” hattındaki performansını ve dünyanın ilgisini çeken hızlı otobüs uygulamasını yerinde görmek istedi. Sisteme hayran kalan ziyaretçiler edindikleri bilgileri Hindistan’ın ulaşım planlamasında uygulamak üzere değerlendireceklerini bildirdiler.

33 kişilik Hindistan heyetinde 9 eyaletin 19 adet Ulaşım Kurumu Müdürü ve Teknik Müdür bulunuyordu.

40 km’lik hatta Avrupa - Anadolu kıtası arasında günde 600.000den fazla yolcu taşıyan ve 2011 yılı içinde 10km’lik bir uzatma yaşayacak olan Metrobüs/BRT hattı, bugün işletim hızı ile sayılı "Hızlı Otobüs Işletim" sistemleri arasında yer almıştır.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim