• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Hızlı Geçiş Sistemi adı gibi ‘hızlı’ alınamıyor

Hızlı Geçiş Sistemi adı gibi ‘hızlı’ alınamıyor
17 Eylül’de uygulamaya koyulan, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), adı gibi ‘hızlı’ alınamıyor. Tüm PTT şubelerinde işlem yok. Etiket işlemi yapılan şubelerde ise sürekli sistem arızası yaşanıyor. HGS alma süresi 1 saati aşıyor.

 

Ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde kuyrukların önlenmesi, vatandaşların hizmeti en kısa sürede ve ucuz şekilde alabilmesini sağlamak amacıyla OGS ve KGS’ye alternatif olarak çıkarılan Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) ciddi sorun var. Postanelerden alınabileceği açıklanan HGS işlemi tüm PTT şubelerinde yapılmıyor. Bu da vatandaşların özellikle büyük kentlerde şube şube gezmesine neden oluyor. Dün İstanbul’da müşteri olarak gittiğimiz PTT Bağçılar Çiftlik Şubesi’nden elimiz boş döndük. Görevlilerin “Burada çok yoğunluk var. Merkeze gidin”  uyarısı üzerine bu kez PTT Bağçılar Merkez Şube’ye yöneldik. Burada da yoğun ilgi olmamasına rağmen HGS alma süremiz 36 dakikayı buldu. Böylece Bağçılar’da HGS almak için harcadığımız zaman toplamda 1.5 saate yaklaştı. HGS işlemi yapılan şubelerde zamanın uzamasının en büyük nedeni sürekli yaşanan sistem arızaları. Bağçılar’daki HGS görevlisi de sürekli arızalanan sisteme dikkat çekti. Görevli, “Eğer sistem düzgün işlerse HGS alma işlemi bir kaç dakika içinde halledilebiliyor ama gün içinde devamlı arıza yaşanıyor. Talep de çok az. Sormaya gelen çok ama alan yok” diye konuştu.
 
1.5 saatlik HGS macerası
 
· Hürriyet Dünyası’ndan saat 13:22’de çıkıp önce PTT Çiftlik Şubesi’ne gittik. Ancak burada HGS işlemi yapılamadığını öğrendik. 
 
· Bağcılar Merkez Postanesi’ne yöneldik. Şubeye girdiğimizde saat 13:57’ydi. Önce ‘HGS kart tipi etiket formu’ ve ‘sözleşme’yi doldurup sıraya girdik. Önümüzde 3 kişi olmasına rağmen sırada yaklaşık 20 dakika bekledik. 
 
· Sistemin devamlı koptuğunu dile getiren görevli sürekli “Bir kez daha deneyelim” dedi. 
 
· Üç kişinin işlemi tamamlandığında sıra bize geldi. 5 TL etiket ücreti ve 30 TL’lik dolum ücretini ödedik. Şanslıydık, çünkü işlemimiz 4-5 dakika sürede bitti.
 
· Çıkışımız 14:33’ü buldu. Etiketimizi aracımıza yapıştırdık.
 
Yoğun ilgi görmüyor
 
PTT’de HGS satışı ile ilgilenen gişe sorumlusu, insanların HGS’nin tam olarak ne olduğunu bilmediklerini belirterek, çok fazla yoğunluk olmadığını söylüyor. Bir PTT en fazla günde 10 kişinin HGS alımı yaptığını belirtiyorlar.
 
Her PTT vermiyor
 
TÜM PTT şubelerinden alınabileceği açıklanan HGS, sanıldığı gibi her şubeden alınamıyor. Bunda da küçük postanelerdeki yoğunluk etkili oluyor. Bazı küçük PTT’lerden, “Çok yoğunuz, formu doldurup bırakın. Bir ara uğrayıp alırsınız” yanıtı verilirken, bazıları ise direkt olarak merkez postanelere yönlendiriyor. HGS almak için Bağcılar Merkez Postanede karşılaştığımız bir araç sürücüsü, “45 dakikadır bekliyorum. Hala sistemleri gelmedi. Bugün geldiğim 4’üncü postane. Sabah saatlerinden beri bu işle uğraşıyorum. Daha ucuz ve hızlı olduğu için kullanmak istiyorum ama pişman ediyorlar” dedi. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim