• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Hızlı Tren Erzurum yolunda

Hızlı Tren Erzurum yolunda
Demir Yol-İş Sendikası Başkanı Yusuf Gökcan, Türkiye’de 2007 yılından sonra Devlet Demir Yolları’nda başlatılan hızlı tren atağıyla bir devrim yaşandığını belirtti.

Hızlı tren hattı Türkiye’ye kazandırılan yeni ve ekonomide yükselmeyi sağlayacak bir sistem. İstanbul üzerinden başlayan hızlı teren hattı Sivas’a doğru yola çıktı. 2018 yılında Sivas’a,  2023 yılında da Erzurum’a getirilmesi hedeflenen hızlı tren hattı öncesinde Erzincan’a ulaşacak. Türkiye’nin hızlı tren yolunda büyük başarı elde ederek ülkenin önemli oranda yol kat ettiğini söyleyen Demir Yo-İş Sendikası Başkanı Yusuf Gökcan, planlandığı gibi 2023 yılında hızlı trenin Erzurum’a gelmesiyle Doğu Anadolu’nun refah seviyesinin artacağını ifade etti.

8 YIL SONRA ERZURUM HIZLANACAK

Demir yollarında gelinen noktaya dikkat çeken Gökcan, “Devlet Demir Yolları 2007’den sonra büyük bir atak başlattı. 60 yıldır yenilenmeyen yollar son 18 yılda Doğu’dan Batı’ya kadar yenilendi. Trenlerimizin hızı arttı. Şuan bizim bölgemizde hemen hemen de 80 km altına tren hızımız düşmüyor. Tabi bazı yerlerde ufak tefek sıkıntıların haricinde hiçbir sorunumuz yok. Son zamanlarda bilindiği gibi Antalya hızlı trenle gündemde. Sivas’ta 2018 hızlı tren hedefini bitiriyorlar. Erzincan’ın fizibilitesi bitti. Erzurum için elektrikle çalışabilmesi için trafo yerleri belirlendi. Henüz bu belirlenen işlerin ihalesi yapılmadı ama bilindiği gibi hedef 2023 yılında inşallah Erzurum hızlı trenine kavuşacak.” dedi.

ANKARA 6 SAATE DÜŞECEK

Hızlı trenin gelmesiyle yaşanacaklar hakkında konuşan Gökcan, “Hızlı trenin gelmesi Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu için büyük bir kazançtır. En başta karayollarının ömrü tez bitmeyecek. Çünkü insanlar trenlere daha çok yönelmeye başlayacak. Türkiye’de mazottan tasarruf edilecek. Temiz bir çevre oluşacak. Artı, daha hızlı ulaşım sağlanacak bu sayede zamandan da kazınılmış olacak. Mesela Ankara’ya buradan 6 saatte ulaşabileceğiz. Demir yolları bir ülkenin gelişmişliğini gösteren bir alandır.” diye konuştu.

DAHA ÖNCEDEN HIZLANMALIYDIK

Gökcan, “Daha temiz, hızlı, masrafı az olması için hızlı tren bir ülke için çok önemlidir. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman hızlı treni daha önceden gelişmiş bir ağa sahip hale getirilmiştir. :Keşke daha önceden bu hızlı trene geçmiş olsaydı. Ama geçebilmek önemlidir. Özellikle tren yük taşıma alanında da önemlidir. Büyük yükler ya deniz ulaşımı ya da demir yolu ulaşımı kullanılır. Erzurum’un denizcilik gibi bir şansı yok ama tren ulaşımında önemli bir yere gelinebilir.” dedi.

ÜLKE GELİŞTİRKÇE TOPLUMDA GELİŞTİRİLMELİ

Gelişen ülkede insanlarında yaşam standartlarının arttırılması gerektiğini vurgulayan Gökcan, “Ülkenin gelişmesiyle beraber ülke içinde çalışanlarında refah düzeninin geliştirilmesi gerekir. Aksi halde yapılan yeniliklerin bir anlamı olmaz. Ekonomik büyümenin kesinlikle çalışanlara yansıtılması gereklidir. Toplumun yaşamı hızlandıkça ihtiyaç, tüketimi de artar. Bunun için dengede sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim