• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

'Hızlı Tren Garı'nda son aşamaya gelindi

'Hızlı Tren Garı'nda son aşamaya gelindi
TCDD, Ankara'ya inşa edilecek Hızlı Tren Garı için son hazırlıkları yaparken ihale şartnamesinde yer alacak hususlar da netleşmeye başladı.

'HIZLI TREN GARI'NDA SON AŞAMA

TCDD, Ankara'ya inşa edilecek Hızlı Tren Garı için son hazırlıkları yaparken ihale şartnamesinde yer alacak hususlar da netleşmeye başladı.

TC Devlet Demiryolları, Ankara'ya inşa edilecek 'uzay üssü' görünümlü Hızlı Tren Garı için son hazırlıkları yaparken ihale şartnamesinde yer alacak hususlar da netleşmeye başladı.

Gar için havalimanı modeli olarak bilinen yap-işlet-devret (YİD) ile ihaleye çıkılacak. İhalede en az süreyi veren firma ipi göğüsleyecek. Yine havalimanı ihalelerinde olduğu gibi, yolcu garantisi verilecek. Verilen garantinin üzerinde yolcu gelmesi halinde, işletmeci firma ile TCDD, kârı bölüşecek. Ancak, yolcu başı ücret havalimanlarında olduğundan daha düşük olacak. Giriş ve çıkışlar da tıpkı havalimanlarında olduğu gibi inşa edilecek.

Bir taraftan Keçiören Metrosu'na bir yandan da yürüyen bantlarla Tandoğan'a bağlanacak olan Hızlı Tren İstasyonu'nun Ankara'nın birçok ilçesine metro bağlantısı da sağlanacak. TCDD yetkilileri, yeni garın hayata geçmesiyle yılda 10 milyon yolcu hareketliliği yaşanacağını tahmin ediyor. Seferlere başlanan Ankara-Eskişehir arasında taşınan yolcu sayısının şimdiden 1,8 milyona ulaştığına dikkat çeken yetkililer, Ankara-Konya hattının seferlere başlamasıyla, ilave 3 milyon yolcunun taşınacağını belirtiyor. Bu şehirlere, Ankara-İstanbul ve Ankara-Sivas seferlerinin de eklenmesiyle, yıllık kapasitenin 10 milyon yolcuya çıkacağı bilgisini veren yetkililer, yeni garın günde 100 bin yolcuya ev sahipliği yapacağını aktarıyor. Yetkililer, modern görüntüsüyle yeni garın, özellikle Ankaralılar için yeni yaşam alanlarından biri olacağını vurguluyor. Gar bünyesinde, 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezi, sinema, sergi salonları, kafeteryalar, lüks lokanta ve restoranlar, çocuk oyun alanları ile otoparklar bulunacak.

Güncel havacılık haberler için ThyHaber'i takip edin.

www.ThyHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim