• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Hızlı Tren Hatları 200 km'ye kadar tasarlanıyor

Hızlı Tren Hatları 200 km'ye kadar tasarlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürü Ömer Yıldız, hızlı tren hatlarını 200 kilometreye göre tasarladıklarını, hem hızlı tren hem de yük taşımacılığı yapılacağını söyledi.

Kırşehir’den geçmesi planlanan demir yolu hattı için, yerinde inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Kırşehir’e gelen TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız’ın Vali Necati Şentürk’ü ziyaret etti. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, yatırımların hızlı şekilde devam ettiğini ve 2023 yılı hedeflerinde demiryolu hattının Yozgat’a bağlı Yerköy ilçesi yerine Delice köyü bağlantısının yapılacağını söyledi.

‘DEMİRYOLU HATLARI 2018 YILINDA ELEKTRİKLİ HALE GELECEK’

Kalkınma Bakanlığına fizibilite çalışmaları için rapor gönderildiğini anlatan Ömer Yıldız, “Kısa bir süre sonra proje çalışmalarına başlanılacak. Şu anda hızlı tren hatlarımızı 200 kilometreye göre tasarlıyoruz. Hem hızlı tren hem de yük taşımacılığı yapılabilecek. Demiryolları hatları 2018 yılında elektrikli hale gelecek. Enerjimizin büyük kısmını da yenilenebilir enerjiden sağlamaya çalışmaktayız. Şuan bin 200 kilometre şebekemiz var. 2023 yılına kadar hedefimiz bu hattımızı 4 bin 500 kilometreye çıkartmak.” dedi.

TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız Vali Şentürk ile yaptığı temasların ardından, Kırşehir Belediyesini ziyaret etti. Yıldız, burada yaptığı konuşmada da, demiryolu yatırımlarının büyük yatırımlar olduğuna işaret etti.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de ziyarette, “Fizibilite, planlama, proje aşamaları uzun süren yatırımlar, Kırşehir kamuoyunda bu konu ile ilgili de ciddi bir beklenti var. Sizlerin talimatı ve milletvekilimizin takibi ile inanıyoruz ki Kırşehir’e en kısa süre içerisinde tren gelir diye beklemekteyiz. Demiryolunun gelmemesi yıllarca siyasi duruma bağlanmıştı. Kırşehir’in gelişimi ve sanayileşmesi adına demiryolu ağının çok önemli olduğunu bilmekteyiz.” şeklinde konuştu.

TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız’ın, kentte yaptığı inceleme ve temasların ardından Kırşehir’den ayrılacağı öğrenildi.

Geçmiş yıllarda yapılan temaslar sonucu, Kırşehir’e hızlı tren projesi yapımı için 7 Haziran seçimlerinden sonra çalışmalara başlanacağı ve hızlı Tren Projesi’nin Aksaray-Ulukışla hattının proje ihalesinin Haziran ayında gerçekleştirileceği kamuoyunda beklentilere yol almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim