• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Hızlı Tren Samsun'u kalkındıracak

Hızlı Tren Samsun'u kalkındıracak
Samsun’a hızlı tren kazandırmak amacıyla TümSamBir’in Ankara’da başlattığı etkin lobicilik çalışmasına Samsun iş dünyası da destek verince projenin sloganı “Bu kez başaracağız” oldu
Türkiye’nin önündeki üç seçim sürecini kent lehine kazanıma çevirmek amacıyla Ankara Samsun Dernekleri Federasyonu (ASDEF) ve Tüm Samsunlular Konfederasyon, Federasyon ve Dernekler Birliği (TümSamBir) katılımları ile gerçekleştirilen “Büyük Samsun Buluşması” toplantısının da alınan lobicilik kararına Samsun’da destek verdi.
 
GURBET SILA EL ELE VERDİK
 
Gurbette başlatılan çalışmaya Samsun’un verdiği desteğin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen TümSamBir Genel Başkanı Remzi Kozal, “Samsun’un kazanımı için tüm kesimlerin birlik içinde olması kadar güzel bir olay yok. Şimdi gurbet sıla el ele verdik Samsun’un ve bölgenin kalkınmasına büyük destek verecek proje için çalışacağız” dedi.
 
Samsun’a hızlı getirilecek hızlı tren projesinin salt Samsun değil bölgede Çorum, Amasya,Tokat, Sinop, Ordu gibi illerinde ekonomik anlamda gelişimine destek sağlayacak bir proje olduğunu ifade eden Kozal, ” Bünyemiz altında onlarca dernek ve bunlara üye binlerce Samsunlu ile bu çalışmaya tüm gövdemizle girdik. Bizim gurbette verdiğimiz bu çabada memleketimizin de yanımızda olduğunu duymak görmek bize daha fazla güç verdi “dedi.
 
KARADENİZ’E KATKI SAĞLAYACAK
 
Samsun’a gelecek böylesi bir yatırımın tüm Karadeniz’de olumlu etki yapacağını ve bölgenin batıya verdiği göçü önleyeceğini dile getiren Kozal, “Bu proje Yani Samsun’a hızlı tren projesi batı bölgelerimizi göç baskısından kurtaracak bir projedir. Ayrıca bunu başardığımız takdirde Ankara’da çalışan Samsunlu isterse akşam iki saat içinde memleketinde olacak. Yani Ankara’da çalışıp Samsun’da oturma imkanına kavuşacak Ankara ile samsun bir şehrin parçaları haline gelecektir. Samsun Ankara arası İstanbul içi ulaşımdan daha kolay ve hızlı hale gelecektir “diye konuştu.
 
Öte yandan bu yöndeki projenin de hazır olduğunun öğrenildiğini ifade eden Kozal, “Aldığımız bilgilere göre,proje hazır sadece irade bekliyor. Ve bize ulaşan bilgilere göre,hazırlanmış iki alternatifli proje var ilki Ankara,Kırıkkale üzerinden direkt Samsun, bir diğeri, Ankara-sivas Yüksek Hızlı Tren yolundan bir kol atarak , Yozgat üzerinden Samsun’a uzanması gibi İlk hattın proje maliyetinin 1 milyar lira civarında olduğu ancak ikinci hattın daha kısa olduğundan maliyetinin düşük olduğu ifade ediliyor. Ama bizim için önemli olan Samsun’un biran önce hızlı trenle kavuşmasıdır” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim