• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Hollanda'da gözü kara bir Türk girişimcisi

Hollanda'da gözü kara bir Türk girişimcisi
Başarıya endekslenmiş bir hayat…İşçi olarak gittiği Hollanda’da yönetici olmayı başaran Turgut Torunoğulları’nın başarı öyküsünü dilimiz döndüğünce anlatacağız sizlere.

Hollanda'da gözü kara bir Türk girişimcisi

Başarıya endekslenmiş bir hayat…İşçi olarak gittiği Hollanda’da yönetici olmayı başaran Turgut Torunoğulları’nın başarı öyküsünü dilimiz döndüğünce anlatacağız sizlere.

Türkiye’den Avrupa’ya işçi göçünün yoğun olduğu yıllar…Binbir umutlarla bu fırsatı değerlendirmek isteyerek Avrupa yoluna koyulan cefakar Türk insanları…Tek amaçları kendisine ve ailesine ekmek parası sağlamak olan Anadolu’nun vefakar yiğitleri…Pek çok öykü anlatıldı, başarı hikayesi kaleme alındı…Ancak içlerinde bir tanesi var ki tamamen Türk insanının özündeki girişimci ruhu, azimi, çalışkanlığı, kararlılığı yansıtıyor. Evet, siz de kim olduğunu anladınız…Hollanda merkezli tencere üreticisi Edelstaal Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları’ndan bahsediyoruz.
 
Çalışmak amacıyla memleketi Kars’tan Hollanda yollarına düşen Turgut Torunoğulları, ‘işçi’ olarak gittiği Hollanda’da ‘patron’luk koltuğuna oturmasını bildi. Turgut Torunoğulları’nın Hollanda’ya gittiği yıllarda pazarlamacı olarak çalıştığı Edelstaal Group, borç batağındaydı. Edelstaal tencerelerini kapı kapı dolaşarak pazarlayan Torunoğulları da bu dönemde belli bir satış rakamının üzerine çıkma başarısını göstererek şirket yönetiminin tüm dikkatini üzerinde topladı. Borç içinde kıvranan Edelstaal yönetimi de Turgut Torunoğulları’na teklif götürerek, “Madem bu tencereleri Türk vatandaşlarına sorunsuz bir şekilde satmayı çok iyi beceriyorsunuz, şirketin yönetimini de siz devralın” demişti. Edelstaal yönetiminin bu teklifi, Turgut Torunoğulları’nın hayatını değiştirecekti.
 
TÜRKLER, TORUNOĞULLARI’NI BAĞRINA BASTI
 
Hollanda’da yaşayan Türk toplumu, Torunoğulları ailesini adeta bağrına bastı, tencereler Hollanda’da tabir-i caizse ‘peynir ekmek’ gibi satıyordu. Turgut Torunoğulları, tencereleri tüm Türk ailelerin mutfaklarına sokmayı başarmıştı. Bu durum sadece Türk toplumunun dayanışmacı ruhundan kaynaklanmıyordu elbette, “Neden Türk malı tencere varken gavur malı alalım” anlayışı tabii ki Türklerde hakimdi ama en önemli unsur, tencerelerin kaliteli ve ömür boyu garantili oluşuydu.
 
Hollanda’ya işçi olarak giden daha sonra şirket yönetimini devaralarak Yönetim Kurulu Başkanı olan Turgut Torunoğulları, başka sektörlerde de faaliyette bulunma arzusundaydı. Kısa bir süre sonra inşaat ve turizm yatırımlarına da hız veren Torunoğulları ailesi, Türkiye’yi hedef olarak belirledi. Fethiye Ölüdeniz’de ‘Orka Club’ adlı tatil köyünü hizmete açan Torunoğulları, İngiliz ve Hollandalı turistleri Ölüdeniz’deki 4 yıldızlı tatil köyünde ağırladı. Turistleri ağırlamakla kalmadı, Fethiye Ölüdeniz’de villa satışı yaparak onları ev sahibi yaptı. Fethiye Ölüdeniz’de turizm yatırımları devam eden Torunoğulları’nın bir hedefi de ‘kültür turizmi’ydi. Bu amaçla İstanbul’da da otel alımı gerçekleştiren Torunoğulları, ‘Orka Royal Otel’i devraldı. Torunoğulları ailesinin gerek Fethiye’de gerekse İstanbul’da 5 yıldızlı otel alımları devam ediyor.

11.20120627175310.jpg

BAŞARILARI SAYESİNDE TÜRKİYE’NİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Tencerecilik, turizm, inşaat, besicilik, emlak iş kollarında faaliyetlerini başarıyla sürdüren Edelstaal Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları’nın, Avrupa iş dünyasında bu kadar önemli başarılara imza atması bir süre sonra Türkiye’nin de dikkatini çekti. Çeşitli basın-yayın kuruluşları ve derneklerden başarı ödülleri alan Turgut Torunoğulları’nın artık örgütlenerek Avrupa Türk toplumunun sorunlarına çare arama vakti gelmişti. Hollanda Türk İş Adamları Derneği(HOTİAD)’nin başkanlığına getirilen Turgut Torunoğulları, HOTİAD’da sesini tüm dünyaya duyurma başarısını gösterince, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da takdirini kazandı. Yapılan seçimlerde Turgut Torunoğulları, DEİK Avrupa Bölge Komitesi başkanlığına getirildi. Turgut Torunoğulları, Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Hollanda’daki gözü, kulağı oldu.

HOTİAD VE DEİK AVRUPA’YI YUKARILARA TAŞIDI

Edelstaal Group Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, iş dünyasında gösterdiği başarıyı, dernekçilikte de altına imza attığı başarılarla pekiştirmesini bildi. HOTİAD’ı ve DEİK Avrupa’yı yukarılara taşıyan Turgut Torunoğulları, bu başarılar neticesinde Türkiye-Hollanda İş Konseyi ile Türkiye-Belçika İş Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi.

Ne derseniz deyin, yukarıdakileri sadece ben söylemiyorum, tüm Hollanda toplumu da anlattıklarıma şahit…Hayatını başarıya endekslemiş gözü kara bir Türk girişimcisi Turgut Torunoğulları. Başarı öyküsü anlamında eşi ve benzerinin de olmadığını bizzat ben biliyorum. Bu başarılardan sonra ileride Türkiye ya da Hollanda parlamentosuna girme başarısını gösterirse hiç şaşırmamak lazım. Zira Hollanda’ya gittiği yıllarda bu mertebeye geleceğini zaten belki kendisi de tahmin edemezdi, başkalarına da söylese kimse inanmazdı.

Başarı için bir insana çalışkanlık, azim, kararlılık, cesaret, birlik beraberlik ruhu lazımdır. Tüm bu özellikler Turgut Torunoğulları’nda mevcuttu…

13.20120627175329.jpg

14.20120627175345.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim