• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Hollanda'dan 330 bin yolcu taşıdı

Hollanda'dan 330 bin yolcu taşıdı
Corendon kurucu ortağı Yıldıray Karaer, Hollanda'da Türkiye operasyonlarında % 43.7'lik bir pay ile pazar lideri olduklarını söyledi.

 

Corendon Turizm Grubu kurucu ortağı Yıldıray Karaer, 2012 yılında Hollanda'dan 330 bin, Belçika'dan 70 bin turist getirdiklerini söyledi.
 
Yıldıray Karaer, turizmgazetesi.com'a yaptığı açıklamada, Corendon Tur Operatörlüğü olarak Hollanda’da Türkiye turizm operasyonlarında % 43.7’lik bir pay ile pazar lider olduklarını, Belçika’da ise Türkiye turizm operasyonlarındaki pazar payını %21’e yükselterek üçüncülüğü koruduklarını belirtti. 
 
Karaer, 2012 verilerine bakıldığında Hollanda pazarının kendikatkılarıyla % 9 büyüdüğüne dikkati çekerek, ''Bu büyümede düşük fiyatlı erken satışlar ve son dakika satışlar hayli etkili oldu. Ancak bu artışın yıl sonuna doğru azalmasını ve %2-%4 aralığında seyretmesini bekliyoruz'' dedi.
 
Belçika pazarının ise Hollanda’nın tam tersine bir çizgide seyrettiğini anlatan Karaer, ''Corendon olarak bu yıl da önemli bir artış kaydetmemize rağmen Türkiye rezervasyonları toplamda % 5’ler civarında düşüşte ancak sene sonu itibariyle maksimum %1’lik düşüş bekliyoruz'' diye konuştu.
 
Yıldıray Karaer, şunları söyledi:
 
''2012 yılında Hollanda’dan 330.000, Belçika’dan da 70.000 yolcu hedeflemiştik. Şu an itibariyle bu hedefimizi gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Her iki ülkede de Türkiye pazarını canlı tutmak için yoğun bir mücadele veriyoruz. Bazen marketing-PR çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, bazen fiyat politikaları üzerinden, bazen de 2012’de olduğu gibi kar marjlarımızdan fedakarlık ederek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 
 
Corendon Tur Operatörlüğü olarak; Mısır, İspanya Kanarya Adaları, Tenerife, Gambiya, Makedonya, Fas,Kuzey Kıbrıs’a turizm operasyonları yapıyoruz. Gelecek yazdan itibaren retro destinasyonlar konusundaki çeşitliliğimizi geliştirerek Fransa Saint Tropez ve Arnavutluk’u da portföyümüze ekleyeceğiz. Bu yıl başladığımız Gambiya operasyonlarımız çok beğenildi, elbette misafirlerimizin memnuniyeti destinasyon seçimlerimiz konusunda belirleyici faktör durumunda.''
 
120 destinasyona operasyon
 
Karaer, Türkiye merkezli olarak operasyon yapan bir başka marka olan Corendon Havayolları’na ilişkin olarak 2012'yi ise şöyle değerlendirdi: 
 
''Corendon Havayolları olarak yaklaşık 120 farklı destinasyona operasyon yapıyoruz. Avrupa ve Asya’da sunduğumuz birçok yeni destinasyonla 2012 yılını yaklaşık 2 milyon yolcuyla kapatmayı planlıyoruz. 2013 için birtakım hazırlıklarımız söz konusu, filomuzda bir revizyon ve genişletme yapabiliriz.''
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim