• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Hollande uçak satmak için Hindistan'da

Hollande uçak satmak için Hindistan'da
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye giden Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande,126 Rafale savaş jetinin satışı ve nükleer santral kurma konusunda görüşmelerde bulunacak

 

Resmi temaslarda bulunmak üzere Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gelen Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ın çantasında 12 milyar dolarlık maliyeti ile 126 Rafale savaş jetinin satışı ve nükleer santral kurma anlaşmaları bulunuyor.
 
Hindistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Parneet Kaur tarafından havaalanında karşılanan Hollande için bugün Cumhurbaşkanlığı sarayında resmi karşılama töreni düzenlenecek. Hollande ziyaretinde Başbakan Manmohan Singh ve kabinesi ile özel görüşmeler yapacak. Hollande ayrıca ticaret başkenti Mumbai'ye de gidecek.
 
Fransız lider Hollande beraberinde Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian gibi önemli 5 bakanını da getirdi.
 
Şüphesiz Hollande'in Hindistan ziyaretinin en önemli ayağını 12 milyar dolarlık Fransız Dassault firması tarafından üretilen Rafale savaş uçakları satışı oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl Hindistan tarafından savaş uçağı alınacak firmalar listesinin en güçlü adayı olan Dassault ile alakalı son söz söylenmemişti. Hollande'ın bu ziyaretinde bu anlaşmanın sonlandırılması bekleniyor.
 
2 gün sürecek ziyaretinde Hollande'ın ayrıca Hindistan'a kuracağı nükleer santrallerde sivil nükleer enerji desteği sözü vereceği bu bağlamda bir mutabakat anlaşmasının da imzalanacağı bildirildi. Fransa, 2008 yılında Hindistan'ın ABD ile imzaladığı nükleer anlaşmanın hemen sonrasında Hindistan'a uranyum tedarik ederek, nükleer ticarette de var olduğunu göstermişti.
 
Başkent Yeni Delhi'den ticaretin merkezi Mumbai'ye geçecek olan Hollande ve beraberindeki heyet 2011 yılında 12 milyar dolar olarak gerçekleşen ikili ticaretin daha da artırılması adına ticari görüşmeler yapacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim