• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Honda, Türkiye'de büyümeyi hedefliyor

Honda, Türkiye'de büyümeyi hedefliyor
Türkiye’ye yaklaşık 600 milyon dolar yatırım yapan ancak, kurulu kapasitesini doldurma sıkıntısı çeken Honda’da gözler 2016’ya çevrildi.

Türkiye’ye Anadolu Grubu ile adım atan daha sonra yoluna tek başına devam eden Honda, atılım yapmak için fırsat kolluyor. Halihazırda 50 bin adetlik kurulu kapasitesi bulunan Honda’nın Gebze’deki tesislerinde bu kapasitenin sadece yarısını kullandıklarını belirten Honda Türkiye Başkan Yardımcısı İsmail Sümer, ilk hedefl erinin 2016 yılında yenilenecek Civic modelini üreterek kapasitelerinin tamamını doldurmak olduğunu belirtti.

Otomotiv sektörü ve Honda ile ilgili olarak genel bir değerlendirme toplantısı düzenleyen Sümer, kurların seviyesi ve BDDK’ nın kredi sınırlandırmalarına yönelik aldığı kararların otomotiv pazarını mart ayından itibaren olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Otomobil pazarının 664 binlik 2013 seviyesinin ardından 550 bin düzeyine gerileyeceğini belirten İsmail Sümer, “Bizim hedefimiz ise 15 bin düzeyinde satış yapmak. Ancak çok da net değil. Daralmanın bizi etkileyeceğini düşünüyoruz. Fakat yeni CR-V tuttu. 2 binin üzerinde araç sattık. Dolayısıyla tüm segmentlerde bir daralma beklemiyoruz. Yüzde 5-10 düşüş yaşayacağımızı düşünüyorum” yorumunu yaptı.

'2008 krizi bizi frenledi'

Honda’nın ana felsefesinin adım adım büyümek olduğunu vurgulayan İsmail Sümer, Türkiye’de de aynı felsefeyle hareket edildiğini söyledi. Bugüne kadar çok göze batmamakla birlikte toplamda 605 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Honda Türkiye Başkan Yardımcısı İsmail Sümer, en büyük darbeyi 2008 krizinde yediklerini söyledi. Sümer şöyle devam etti: “Fabrikanın kapasitesi 50 bin. Yarı yarıya çalıştırıyoruz. 2008 krizinden sonra bir türlü tam kapasiteye ulaşamadık. İhracatta da azalma oldu. 5 kapı ağırlık AB pazarı. Özellikle Rusya’nın ithalat bariyeri olumsuz etkiledi. İlk hedef yeni Civic’le birlikte 50 binlik kapasiteyi doldurmak. Yeni pazarlara gideceğiz. 2016’da Ortadoğu ve Afrika’ya araç göndereceğiz.”

Motosiklet pazarına yönelik de bilgi veren Sümer, 2013'te 185 binlik bir toplam pazarın oluştuğunu bunun 30 bin 552 binlik rakamını kendilerinin gerçekleştirdiğini ifaden etti. Türkiye’de motosiklet üretimi için planlar hazırladıklarını belirten İsmail Sümer, sözlerini şöyle tamamladı: “Motosiklet üretimi için fabrika kuracaktık. Pazar büyüklüğünün 300 bin olması lazım. Daha aşağıdaki rakamlar fizibl olmuyor. Ancak Suriye, Güneydoğu olayları ve pazarın 185 bine düşmesi planlarımızı erteletti. Pazar büyürse, hemen başlayabiliriz.”

Motosiklet severlere üçlü paket hazırladı

Motosiklet pazarındaki büyümeyi hobi kullanımında gören Honda, motosiklet tüketicisine yönelik üçlü bir paket hazırladı. Bu paket kapsamında, uzatılmış garantiyi iki yıldan dört yıla çıkartan Honda, otomobil bayilerinde sıfır ve güvenli ikinci el satışına da başlayacak. Honda ayrıca, özel müşteri klübu Honda Fun Club aracılığıyla müşterilerine özel avantajlar sunacak.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim