• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Honda Türkiye'de kapasite düşürülecek

Honda Türkiye'de kapasite düşürülecek
Türkiye'de bulunan Honda fabrikası parça tedarikinde yaşanan aksamalar nedeniyle 11 Nisan'dan itibaren Civic sedan üretiminin yüzde 50 kapasite ile yapılabileceğini duyurdu.

Tsunami Honda Türkiye'yi vurdu

Türkiye'de bulunan Honda fabrikası parça tedarikinde yaşanan aksamalar nedeniyle 11 Nisan'dan itibaren Civic sedan üretiminin yüzde 50 kapasite ile yapılabileceğini duyurdu.

Depremin ardından meydana gelen tsunaminin etkili olduğu bölgede bulunan Toyota, Nissan, Honda, Isuzu ve Fuji Heavy fabrikalarının yanı sıra tedarik üretimi yapan tesislerin gördüğü zarar, Amerika ve Avrupa'daki fabrikalardaki üretimleri de etkiliyor.

Honda Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Honda'nın Japonya'da yer alan Saitama (Sayama, Saitama) ve Suzuka (Suzuka, Mie) üretim tesislerinde otomobil üretimi 11 Nisan tarihinden itibaren devam edecek. Japonya dışında üretim yapılan ülkelerde, üretimde kullanılan parçalar ise dünden (4 Nisan 2011) itibaren sevk edilmeye başladı. Ancak, parça tedarik adetleri değişkenlik gösterdiği için bağlantılı Honda tesislerinde üretimler ancak yüzde 50 kapasite ile gerçekleştirilebilecek. Japonya'da depremden bugüne kadar yaşanan parça temin sıkıntısının ancak dünden itibaren azalarak giderilmeye başlaması Honda Türkiye üretim adetlerinde de değişikliklere neden olacak. Şirketin verdiği bilgilere göre "11 Nisan tarihinden itibaren Civic sedan üretim adetleri yüzde 50 azaltılarak Türkiye'de üretimin kesintisiz olarak devam etmesi sağlanacak."

Honda Türkiye yönetimi, bu dönemi üretim iyileştirme çalışmaları ve çalışanların eğitimi gibi konulara ayırırken parça tedarik sürecinde yaşanan aksaklıkları dikkatle takip ederek üretim merkezlerindeki gelişmeleri sürekli kamuoyuna duyuracağını ifade etti.

Boya tedariki sağlayan Merck'in ürettiği bir metalik boya katkısının deprem yüzünden üretilememesi özellikle Amerika'da bazı fabrikalarda üretimin durmasına neden oldu. Ford, Kentucky'deki F serisi üreten fabrikasını ancak dünden itibaren faaliyete geçirebildi. Turbo dizel motorları Euro 4'ten Euro 5'e taşımayı sağlayan airflow isimli parçanın üreticisinde yaşanan sorunlar ise General Motors, Toyota, Peugeot, Citroen gibi üreticilerin Avrupa'daki dizel motor üretimlerini etkiledi. J.D. Power and Associates'in raporuna göre Japonya depremi nedeniyle dünya otomotiv üretiminde bir aylık kayıp 600 bin civarında olacak.

Depremin etkilerine bağlı olarak Toyota ve Lexus'un Japonya'daki 18 fabrikasında 18 Nisan'a kadar üretimin ya hiç ya da ancak minimum düzeyde olacağı belirtiliyor. Subaru ABD'de Lafayette fabrikasında bu hafta boyunca yarım üretim yapacak. Ford Amerika'da F-150, Explorer, Expedition, Focus, Taurus, Lincoln MKS ve Navigator modellerinde halen kırmızı ve siyah renk aracı sınırlı sayıda satabiliyor. Mazda, Hiroşima fabrikasında dünden itibaren sınırlı üretime başladı. Nissan, Meksika'daki iki fabrikasında iki hafta üretimi aşağı çekecek. PSA'nın İspanya'da Madrid, Vigo Fransa'da Poissy ve Aulnay, Slovakya'da Trnava fabrikalarında üretim yüzde 50 kapasite ile devam ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim