• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Honda’dan hükümete çağrı geldi

Honda’dan hükümete çağrı geldi
Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, hükümeti otoda ÖTV’yi indirmeye çağırdı.

Honda’dan hükümete çağrı

Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, hükümeti otoda ÖTV’yi indirmeye çağırdı.

Son zamanlarda dalgalı seyreden döviz kurları, otomotivcilerin maliyetlerinde artışa neden oldu. Japon otomobil şirketi Honda'nın maliyetleri, TL’nin yen karşısında değer kaybetmesinden dolayı yüzde 25 oranında artış kaydetti.

Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, Gazeteport’a yaptığı açıklamada, kur riskinden kötü etkilendiklerini belirtti. Japon yeninin çok güçlü ,buna karşın Türk lirasının çok zayıf seyrettiğini kaydeden Yamasaki, TL’nin yen karşısında yüzde 25 oranında değer kaybetmesinin maliyetlerinin yüzde 25 oranında artmasına neden olduğunun altını çizdi.

Ürünlerinin tümünün Japonya’dan gelmediğini, İngiltere gibi ülkelerden de geldiğini kaydeden Yamasaki, risk yönetimleri sayesinde fiyatlarını pazar düzeyinde tuttuklarını ve bu durumun satış politikalarını çok fazla etkilemediğini söyledi.

Türkiye’nin gelişen bir ülke olmasa da bir çok fırsata sahip bir ülke olduğunu dile getiren Yamasaki, üzerinde durulması gereken noktanın, devletin vergilendirme politikası olduğunu belirtti. Otomotivde fiyatların yarısının vergiden geldiğini söyleyen Yamasaki, hükümetin vergileri indirmesinin bir çok kişinin otomobil alma fırsatı yakalamasına neden olacağını dile getirdi.

Yamasaki, Japonya’da yaşanan depremden dolayı üretimlerinin yüzde 50 düştüğünü kaydederek bu yıl sonuna kadar Türkiye fabrikasında 18 bin adet civarında üretim yapılacağını bildirdi. Yamasaki şunları kaydetti: "Deprem sonrası Honda olarak gerek Japonya'da, gerekse dünyanın diğer yerlerindeki üretim merkezlerimizde gerekli tedbirleri zamanında alarak çok fazla bir sıkıntı çekmedik. Honda Türkiye'de önlemlerini zamanında uygulamaya koydu. Üretimi ilk başta bir miktar kıssak da yavaş yavaş normale dönüyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren Türkiye'deki fabrikamız, normal üretime tamamen dönüşmüş olacak. "

Aralık ayının sonunda yeni Civic Sedan’ı üretmeye başlayacaklarını anımsatan Yamasaki, "Bunun için 10 milyon dolarlık tamamlayıcı yatırım yapacağız. Piyasaya yanıt vermekte biraz geç kaldık. 2009’dan sonra pazar payı kaybetmeye başladık. Bunun nedeni pazarın dizel araçlarla büyüyor olması. 2 yıl içinde Türkiye’ye küçük hacimli dizel getireceğiz" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim