• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Honda'dan Türkiye'ye yatırım müjdesi

Honda'dan Türkiye'ye yatırım müjdesi
Geçen yıl 75 milyon TL'lik yatırımla yeni Civic Sedan üretimine başlayan Honda Türkiye, motosiklet üretimi için fizibilite çalışmasına başladı.

Geçen yıl 75 milyon TL'lik yatırımla yeni Civic Sedan üretimine başlayan Honda Türkiye, motosiklet üretimi için fizibilite çalışmasına başladı.

Honda'nın daha önce açıklanan tüm dünyadaki yeniden organizasyonu kapsamında Türkiye operasyonunda ilk görevin 100 cc hacimli motosiklet üretimine yönelik olduğu belirtiliyor. Böylece 2000 yılına kadar Türkiye'de motosiklet üretimi gerçekleştiren Honda'nın 2013 yılında yeniden bu üretime geri dönmesi bekleniyor. Henüz yatırım tutarı belirlenmeyen üretim için Türkiye'nin tek seçenek olarak kaldığı dile getiriliyor. Öte yandan Honda, 2006 yılında başlattığı motosiklet eğitim çalışmalarıyla, Türkiye çapında 7.500 motosiklet kullanıcısını güvenli sürüş eğitiminden geçirdi. Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, bu eğitimlerin Gymkhana adıyla devam edeceğini ve her Honda bayisinde bir motosiklet eğitim uzmanı olacağını açıkladı.

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Kadir Kutluay, motosiklette yerli üretimin avantajları olduğunu söyledi. Kutluay, Honda Japonya'dan yeni bir motosiklet geliştirmek için fizibilite talimatı aldıklarını açıkladı. 100 cc hacimli benzersiz bir motosikleti ortaya çıkardıklarını dile getiren Kutluay, "Üretim için kesin karar henüz verilmedi. Ama biz bunu Türkiye'de üretmek istiyoruz." dedi. Bir dönem 700 bin adetlere çıkan motosiklet pazarı ithal motosikletlere uygulanan fon sonrası 150 bin adetlere kadar geriledi.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim