• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Hopa-Batum arası deniz yolculuğu için çalışmalar başlatıldı

Hopa-Batum arası deniz yolculuğu için çalışmalar başlatıldı
Hopa-Batum Limanları arasında çalıştırılması planlanan Yolcu Gemisi ile ilgili toplantı yapıldı. Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, “Türk-Gürcü dostluğunu, her iki ülkenin de yararına olacak şekilde verimli hale getirmek istiyoruz" dedi.


Artvin Hopa ilçesindeki Sarp Sınır kapısındaki yoğunluğu eritmeye çare aranıyor. Bu çerçevede Hopa-Batum Limanları arasında çalıştırılması planlanan Yolcu Gemisi ile ilgili toplantı yapıldı. Hopa Kaymakamlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Mehmet Ali Özkan, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Batum Ticaret Ataşesi Mikail Develioğlu, Kaymakam Adayı Tayfik Kumbasar, Gümrük Müdürü Sıtkı Cengiz, Sahil Güvenlik Teğmen Ömer İnanç, Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Batum Ticaret Odası Başkan Vekili Saim Yeşildağ, Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Deniz Ticaret Odası Başkanı Tekin Ataselim ve SYS Med Firma Yetkilisi Mikail Yıldız katıldı.

Türkiye ile Gürcistan arasında daha önce yapılan protokolle iki ülke vatandaşlarının birbirlerinin ülkelerine kimlik kartıyla seyahatine imkân tanımakta ve her iki ülke vatandaşlarının her girişte 90 günü aşmayan süre için Gürcistan'a vizesiz olarak (kimlikle) girme ve ülkede kalma imkânı sağlanmıştı. Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, “Türk-Gürcü dostluğunu, her iki ülkenin de yararına olacak şekilde verimli hale getirmek istiyoruz." açıklamasında bulundu. 

Yoğun insan sirkülasyonunun merkezinde bulunan Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan yoğunluğun beraberinde çeşitli sıkıntıları da doğurduğu ifade edilen toplantıda, deniz yolculuğunun önemli bir alternatif olduğu ve bu konuda herkesin özverili bir şekilde soruna sahip çıkması gerektiği dile getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim