• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Hostes Gülenay Elmacı ilik bekliyor

Hostes Gülenay Elmacı ilik bekliyor
Bir buçuk yıl önce akut lösemi teşhisi konulan Türk Hava Yolları hostesi Gülenay Elmacı’nın hastalığı yeniden nüksetti. Elmacı, kendisini kurtaracak uygun iliğin bulunmasını bekliyor.

 

Türk Hava Yolları’nda (THY) hostes olarak çalışan 25 yaşındaki Gülenay Elmacı’ya yaklaşık 1,5 sene önce “akut lösemi” teşhisi konuldu. Tedaviyle sağlığına kavuşan Gülenay, işine dönüp evlendi ama nikahından iki gün sonra hastalığı yeniden nüksetti. Genç hostes şimdi hastanede kendisini kurtaracak uygun iliğin bulunmasını bekliyor.
 
İlik nakli şart
 
Gülenay Elmacı hastalığa ilk yakalandığında henüz yeni nişanlanmıştı. Yaklaşık 8 aylık kemoterapi tedavisinin ardından sağlığana kavuştu ve hayatına kaldığı yerden devam etti. İşine döndü, evlilik hazırlıklarına başladı. Nikâh imzasını attıktan 2 gün sonra genç hostes amansız hastalıkla yeniden karşı karşıya kaldı. Nükseden hastalığı nedeniyle düğünü erteleyen Gülenay, Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesi’ne yeniden yattı. Doktorlar bu kez Gülenay’a ilik naklinin şart olduğunu söyledi. Bunun üzerine Gülenay’ın ailesi ve arkadaşları sosyal medyada uygun iliğin bulunması için kampanya başlattı.
 
ABD’den iyi bir haber geldi ancak bulunan iliğin parametreleri Gülenay’a uymadı. Ancak ailesi umutlu. Eşi Umut Elmacı insanların çok duyarlı olduğunu belirterek, “Sağolsun herkes yardımcı oluyor. Ancak devlet de destek olmalı. Kan örneklerinin analizleri hızlandırılmalı. Çünkü günde 40-50 kan örneği analiz edilebiliyor. Bu sayının artması lazım” dedi.
 
Banka açılmalı
 
Gülenay Elmacı da kemik iliği bankası sayısının artması gerektiğini söyledi. Elmacı, “Biri tanesi Çapa’da biri Ankara Üniversitesi’nde olmak üzere 2 banka var. Bu noktalarda sadece birer tane makine olduğu için sınırlı sayıda kan örneği incelenebiliyor. Biz bir kampanya düzenledik fakat gelen bu kanlar işlenemedikten sonra hiçbir anlamı kalmıyor. İnsanlar bir şekilde koşuyor kan veriyor, kendini sorumlu hissediyor ama asıl sorumlu hissetmesi gereken kişiler sorumlu hissetmiyor” diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim