• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

HP ile NASA’dan 2,5 milyar dolarlık işbirliği

HP ile NASA’dan 2,5 milyar dolarlık işbirliği
Dünyanın önde gelen uzay araştırmaları kurumu NASA, masaüstü bilgisayarlarının yenilenmesi ve son kullanıcı teknik desteğinin sağlanmasında HP Kurumsal Hizmetler’i seçti.

HP ile NASA’dan 2,5 milyar dolarlık işbirliği

Dünyanın önde gelen uzay araştırmaları kurumu NASA, masaüstü bilgisayarlarının yenilenmesi ve son kullanıcı teknik desteğinin sağlanmasında HP Kurumsal Hizmetler’i seçti. HP Kurumsal Hizmetler, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile 4 yıl süreli, 2,5 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı.

HP, anlaşma kapsamında, NASA’ya son kullanıcı masaüstü cihazları ve hizmetleri sağlayarak, NASA’nın verimliliğini artıracak ve çalışanlarının güvenli bir bilgi işlem ortamında daha rahat işbirliği yapmalarına olanak sağlayacak.

HP, kurumun tüm son kullanıcı altyapısını yenilerken NASA’ya tam kapsamlı kişisel bilgisayar hizmetleri ve donanımları da sunacak. Bu anlaşmadan NASA’daki 60 binden fazla kullanıcı yararlanacak. NASA’nın HP’nin tamamlayacağı masaüstü modernizasyonundan önemli bir performans artışı ve maliyet tasarrufu sağlaması bekleniyor.

NASA Paylaşımlı Hizmetler Merkezi Satın Alma Görevlisi Michael Sweigart, “NASA personeli NASA’nın ana faaliyetlerini, bilimsel araştırmalarını ve bilgi işlem süreçlerini yürütmek için BT çözümlerinden yararlanıyor. HP, bizim için çok önemli olan BT hizmetlerini sunacak, yönetecek, sistem güvenliğini sağlayacak ve teknik destek hizmeti verecek” dedi.

NASA anlaşma ile ABD sınırları içindeki tüm merkezlerinde düşük maliyetli, güvenli ve kullanışlı bir son kullanıcı altyapısından yararlanma olanağı bulacak. Masaüstü sistemlerle mobil cihazları bir arada kullanan HP’nin 360 Derece İşyeri Hizmeti, NASA çalışanlarının güvenle bilgi paylaşmasını sağlayacak.

HP Kurumsal Hizmetler Başkan Yardımcısı ve ABD Kamu Hizmetleri Sektörü Bölümü Genel Müdürü Dennis Stolkey, HP ve NASA’nın imzaladığı dev anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu anlaşma NASA’nın BT sistemlerinin merkezi ve uyarlanabilir bir BT yapısı ile ölçeklenebilir ekonomiye geçiş yapmasına, kurumda şeffaflığın sağlanmasına ve işletme idaresinin iyileştirilerek daha güvenli bir sistem kurulmasına imkan tanıyacak. Geleceğin uzay araştırmalarına, bilimsel buluşlarına ve havacılık ve uzay mühendisliği çalışmalarına öncülük etmek üzere kurum için son derece önemli olan bu girişimi gerçekleştirmek amacıyla kapsamlı sektörel deneyimimizden ve altyapı ile son kullanıcı hizmetlerindeki uzmanlığımızdan yararlanacağız.”

HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar da NASA ile imzalanan üst düzey anlaşmayla ilgili açıklamasında; uzay araştırmalarında dünya lideri olan NASA’nın HP Kurumsal Hizmetleri seçmesinin, global Arge çalışmalarıyla bilgi teknolojilerine öncülük eden HP’nin ne kadar güvenilir bir çözüm ortağı olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Urçar sözlerini şöyle sürdürdü: “NASA uzay araştırmalarına liderlik ederken HP de 70 yıldır sürdürdüğü Ar-Ge çalışmaları ile bilgi teknolojilerine öncülük ediyor. Dijital dünyada kişilerle kurumları birbirine bağlayan internet bankacılığı, e-ticaret ve e-devlet gibi hizmetlerin önünü açan HP, NASA gibi kurumların araştırmalarına da teknoloji altyapısı sağlıyor ve BT sektöründe liderliğini sürdürüyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim