• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

HSBC'nin THY ve Pegasus için önerileri halen geçerli

HSBC'nin THY ve Pegasus için önerileri halen geçerli
HSBC, havayolu şirketleri ile ilgili hazırladığı raporda THY ve Pegasus için hedef fiyat tavsiyelerini koruduklarını açıkladı.

HSBC, konu ile ilgili raporunda,THY için 8,6 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri',Pegasus için ise 31,5 TL hedef fiyat ile 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini koruduklarını belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:"Irak’taki son gelişmelerin kapsamımızdaki CEEMEA Bölgesi havayolu şirketleri üzerindeki potansiyel etkilerini inceledik. Körfez, Türkiye ve Rusya’yı kapsayan bölgede kapsamımızdaki dört şirketin (Türk Hava Yolları, Pegasus, Aeroflot ve Air Arabia) Irak’taki gelişmeler sonucu maruz kaldığı risklerin yolcu trafiğinden çok petrol fiyatları açısından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Bu dört havayolunun sundukları toplam koltuk kapasitesi içinde Irak’ın payı yüzde 3’ün altında bulunuyor (THY için yüzde 1 civarında, Pegasus için yüzde 1’in altında, Air Arabia için yüzde 3 civarında, Aeroflot’un ise direk uçuşu bulunmuyor). Öte yandan, havayolları için en önemli maliyet kalemlerinden jet yakıtı (toplam maliyetler içinde ortalama payı yüzde 40) petrol arzına ilişkin endişeler nedeniyle artış riski içermektedir.

Nitekim son 10 gün içinde Brent petrol fiyatı ton başına yüzde 5 civarında yükselmiştir. Yaptığımız duyarlılık analizine göre petrol fiyatındaki yüzde 10 değişim, takibimizdeki şirketlerin esas faaliyet karında yüzde 7 ila yüzde 15 (THY için yüzde 15, Pegasus için yüzde 9), hisse değerlemelerinde ise yüzde 3 ila yüzde 6 (THY için yüzde 6, Pegasus için yüzde  4) değişime neden olmaktadır. Raporda yer alan tablolarda tahmin ve değerlemelerin yolcu sayısı ve petrol fiyatı değişimine olan duyarlılığı bulunmaktadır. Takibimizdeki dört şirket için hedef fiyat, tahmin ve tavsiyelerimizde değişiklik bulunmamaktadır. 

Türk Hava Yolları için 8.6 TL hedef fiyat ile “Endeksin Üzerinde Getiri”, Pegasus için 31.5 TL hedef fiyat ile “Endekse Paralel Getiri” tavsiyemiz bulunmaktadır. Havacılık sektörü şirketleri için (karlılık ve tavsiyeler açısından) başlıca yukarı yönlü riskler petrol fiyatlarında kalıcı düşüş, rekabet ve fiyatlama koşullarının olumluya dönmesi, arz-talep dengesinin talep yönünde güçlenerek doluluk oranları ve marjlara olumlu yansıması, başlıca aşağı yönlü riskler ise bu faktörlerin tersi yönündeki gelişmeler ve terör, bulaşıcı hastalık ve sosyoekonomik/jeopolitik dengesizlikler gibi dış etkenlerin havayolu yolcu trafiğini olumsuz etkilemesi olacaktır." 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim