• BIST 9535.33
  • Altın 2472.413
  • Dolar 32.4704
  • Euro 34.5484
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

Huawei ve Turkcell'den Van'a destek

Huawei ve Turkcell'den Van'a destek
Huawei, Van depremi sonrasında yaraların sarılması için Turkcell’in, MEB himayesi ve TEV işbirliği ile başlattığı “Van İçin Türkiye Kumbarası” projesine destek oldu.

 

Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri sağlayıcılarından Huawei, Van depremi sonrasında yaraların sarılması için Turkcell’in, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) himayesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliği ile başlattığı “Van İçin Türkiye Kumbarası” projesine destek oldu. 
 
Huawei Türkiye, sosyal sorumluluk bilinci gereği Turkcell’in “Van İçin Türkiye Kumbarası” projesine 60 bin TL tutarında yardımda bulundu. 2011’in Ekim ayında Van’da kısa aralıklarla meydana gelen iki deprem sonrasında afet bölgesi için birçok kampanya başlatılmış, bilişim ve iletişim sektörü de üzerine düşen sorumluluk bilinciyle yaraların sarılması için bölgeye yardım kampanyaları düzenlemişti. Turkcell’in Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) himayesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliği ile başlattığı “Van İçin Türkiye Kumbarası” projesi de destekleyen bireyler ve kurumların katkılarıyla en etkili ve en geniş katılımlı projelerden biri oldu. 
 
“On yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren bir şirket olarak Van’da meydana gelen depremden etkilenen insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik destek vermek için çabalıyoruz.” diyen Huawei Türkiye Genel Müdürü Wu Congcheng, konu hakkındaki görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Deprem sonrasında tüm iletişim altyapısının en kısa sürede ayağa kaldırılmasından, soğuk kış günlerinde giyecek tedarikine kadar uzanan çeşitli alanlardaki doğrudan yardım faaliyetlerimize ek olarak ‘Van İçin Türkiye Kumbarası’ gibi yaraların sarılmasına yönelik desteklerle deprem bölgesinde Huawei Türkiye olarak Van halkının yanında olmaya devam edeceğiz.” 
 
Turkcell adına 60 bin TL’lik çeki kabul eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Van’a yapılan destekle ilgili olarak, “Van’da yaşanan depremlerin ardından, eğitimin aldığı yarayı sarmaya yardımcı olabilmek için hızlıca Türkiye Kumbarası projesini başlattık. Turkcell olarak yaptığımız 5 milyon TL’lik bağışın ardından, tüm kamuoyundan gelen bağışlarla proje çığ gibi büyüdü. Türkiye Kumbarası Vanlı öğrencilerimizi geleceğe taşıyan öğretmenlerimiz için çok önemli. Her yeni bağışla, proje onlara daha büyük bir mutluluk ve umut kaynağı oluyor” diyerek, verdiği destekten ötürü Huawei Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.
 
Öncelikli olarak 185 öğretmenin kullanacağı evlerden oluşan bir öğretmen kampüsü ile 132 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdu yapımını ve 200 öğrenciye burs dağıtımını hedefleyen projenin kapsamı yapılan bağışlara paralel olarak daha da büyüyecek.
 
Kampüs ile öğretmenlerin, sadece barınma ihtiyaçlarının karşılandığı değil, sosyal aktivite alanları ve açık alan düzenlemesi ile tam anlamıyla bir yaşam alanına kavuşması hedefleniyor. 
 
Van için Türkiye Kumbarası’na destek olmak isteyen bireyler ve kurumlar bağış yapmak isteyenler www.turkiyekumbarasi.com adresinden gerekli bilgileri alabiliyorlar. 
 
Huawei Türkiye afet bölgesinde iletişim altyapısının ayağa kaldırılmasına da destek olmuştu.
Huawei Türkiye “Van için Türkiye Kumbarası” kampanyasına desteğinin dışında, deprem bölgesi için daha önce de yardımlarda bulunmuştu. Huawei Türkiye Van depremi sonrasında bölgedeki iletişim altyapısının yeniden işler hale getirilmesi için telekom operatörlerine destek sağlamış, böylece deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların yakınları ile haberleşmesi sağlanmıştı.
 
Wu Congcheng, “Yaşamı iletişimle zenginleştirmek” ilkemize uygun olarak bu tip afetlerde haberleşmenin ne denli önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle telekom operatörü müşterilerimizin bölgedeki iletişim altyapısı ihtiyaçlarını hızlı, sürekli ve kalıcı bir şekilde karşılamak için var gücümüzle çalıştık.” dedi.
 
Huawei Türkiye bu kapsamda afet bölgesinde operatörlerin ağ ve teknik destek ihtiyaçları için teknik destek ekipleri oluşturdu ve hızla bölgeye gönderdi. Turkcell için dört, Vodafone için iki ve TT için üç mühendis Van’a gitti. Yine iletişim altyapısının işlerliğinin sağlanması için çok miktarda ekipman, kart, jeneratör gibi malzemeler bölgeye gönderildi.
 
Afet sonrasında bölgeye ulaşan ilk sağlayıcının Huawei Türkiye olduğunu belirten Congcheng, ”İş ortakları ve müşterilerle sergilenen takım çalışması sonunda hızlı ve yerinde müdahalelerle sorunlar çözüldü ve bölgedeki iletişim altyapısı hızla ayağa kaldırıldı ve işler hakle getirildi.” dedi.
 
1.20120829130253.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim