• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Hükümet siber saldırılara karşı eylem planı hazırladı

Hükümet siber saldırılara karşı eylem planı hazırladı
Siber saldırılara karşı alarma geçen hükümet, eylem planı hazırladı. Buna göre uluslararası bir tatbikatın düzenlenmesi ve ulusal siber güvenlik tatbikatlarının iki yılda bir tekrar edilmesi öngörülüyor.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı uyarınca 2014 yılı içerisinde uluslararası bir tatbikatın düzenlenmesi ve ulusal siber güvenlik tatbikatlarının iki yılda bir tekrar edilmesinin öngörüldüğünü açıkladı. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun siber saldırılara ilişkin soru önergesini yanıtladı. 

Eylem planı hazırlandı

Ulaştırma Bakanı, siber güvenlikle ilgili alınacak önlemleri belirlemek, hazırlanan, plan, program, rapor, usul, esas ve standartları onaylamak ve bunların uygulanmasını ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla kurulan Siber Güvenlik Kurulu’nun yaptığı ilk toplantısında Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planını kabul ettiğini anımsattı. 

Kurumsal siber olaylara müdahale ekipleri yolda

Bakan Elvan, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planının 4 numaralı eylemi kapsamında, ülkede yaşanabilecek siber olaylara müdahale edebilecek ve ulusal ve uluslararası koordinasyonu sağlayacak olan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM)’nin 27 Mayıs 2013'te kurulduğunu belirtti.

Kurumsal SOME kurulması çalışmaları sürüyor

Elvan ayrıca şunları açıkladı; “Yine aynı eylem maddesi kapsamında herhangi bir siber saldırıya uğrayan kurum ve kuruluşların USOM ile işbirliği içerisinde çalışarak bu saldırıya müdahale etmek ve kurumun siber güvenliğini sağlamak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde Kurumsal Siber Olaylara Müdahale Ekiplerinin (Kurumsal SOME) kurulması çalışmaları devam etmektedir. Özel sektörde özellikle kritik sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlar bünyesinde Kurumsal SOME kurulması çalışmaları ilgili sektörü düzenlemekten ve denetlemekten sorumlu kurumlar vasıtasıyla yürütülmektedir” dedi. 

Siber güvenlik kanun taslağı çalışmaları devam ediyor

Ulaştırma Bakanı, Siber Güvenlik Kanun Taslağı çalışmalarının Adalet Bakanlığı'nın koordinasyonunda bakanlığı ve diğer kurum ve kuruluşların katılımıyla devam ettiğini açıkladı. 

İlk, orta, lise öğretimi ve yaygın eğitimde siber güvenlik eğitimler yaygınlaştırılacak

Ulaştırma Bakanı, siber saldırı farkındalığının hem kamu hem de özel sektörde yaratılması amacıyla Ulusal Siber Güvenlik Strateji Belgesi ve 2013-2014 Eylem Planında;siber güvenlik eğitim altyapısının güçlendirilmesi, siber güvenlik tatbikatlarının düzenlenmesi, üniversitelerde siber güvenlik eğitimlerinin yaygınlaştırılması, siber güvenlik uzmanlığına yönlendirme programının yürütülmesi, ilk, orta, lise öğretimi ve yaygın eğitimde siber güvenlik eğitimlerinin yaygınlaştırılması gibi konuların eylem olarak yer aldığını ifade etti. 

Ulaştırma Bakanı, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı uyarınca 2014 yılı içerisinde uluslararası bir tatbikatın düzenlenmesi ve ulusal siber güvenlik tatbikatlarının iki yılda bir tekrar edilmesinin öngörülmekte olduğunu açıkladı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim