• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Hulda adlı tarihi gemi İstanbul'a geliyor

Hulda adlı tarihi gemi İstanbul'a geliyor
Tanınmış heykel sanatçısı İlhan Koman'ın 105 yaşındaki evi ve atölyesi; tarihi gemi M/S Hulda, 21 Eylül'de, 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a geliyor.

Hulda adlı tarihi gemi İstanbul'a geliyor

Tanınmış heykel sanatçısı İlhan Koman'ın 105 yaşındaki evi ve atölyesi; tarihi gemi M/S Hulda, Kuzey Buz Denizi'nden başlayıp Akdeniz'in sıcak sularına uzanan 12.000 kilometrelik uzun yolculuğunun ardından 21 Eylül'de, 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a geliyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı'nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İsveç Konsolosluğu'nun destekleriyle Stockholm'den İstanbul'a gelen 105 yıllık yelkenli gemisinin İstanbul'a taşıdığı yük: sanat, bilim, yaratıcılık. 1986 yılında hayatını kaybeden ünlü heykel sanatçısı İlhan Koman'ın yıllarca evi ve atölyesi olarak kullandığı "M/S Hulda" adlı tarihi gemisinin, Stockholm'de başlayan ve 16 ay boyunca süren sanat ve bilim yolculuğu İstanbul'da noktalanıyor.

İlhan Koman'ın 105 yaşındaki evi ve atölyesi; tarihi gemi M/S Hulda, Kuzey Buz Denizi'nden başlayıp Akdeniz'in sıcak sularına uzanan 12.000 kilometrelik uzun yolculuğunun ardından 21 Eylül 2010 Salı günü son durağı olan İstanbul'a geliyor. Hulda Festivali İstanbul etkinlikleri kapsamında, iki ay boyunca çeşitli sergi ve atölye çalışmaları gerçekleşecek. Sanat, bilim ve yaratıcılıkla yüklü gemi, 21 Eylül Salı günü, saat 16.30'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Rahmi Aksungur ile İlhan Koman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Koman'ın katılımlarıyla gerçekleşecek basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılacak.

Basın toplantısının ardından, İlhan Koman'ın 1946 yılında mezun olduğu ve öğretim üyeliği yaptığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin 2010 akademik yıl sergisi açılacak. Sergi, İlhan Koman'ın eserlerinden örnekler içeriyor. Saat 15.30'da yelkenliler eşliğinde Marmara Denizi'nden, İstanbul Boğazı'na giriş yapması planlanan M/S Hulda, İlhan Koman'ın 1946 yılında mezun olduğu ve öğretim üyeliği yaptığı, Mimar Sinan Güzel SanatlarÜniversitesi'ne yanaşacak. Geminin tanıtımının yapılacağı, basın toplantısının ardından, MGSÜ'de açılacak sergi ile İlhan Koman'ın erken dönemden başlayarak izleyen eserleri izlenebilecek. "Hulda Festivali" İstanbul etkinlikleri, aynı gün saat 19.00'da Esma Sultan Yalısı'nda Koman'ın dostları müzisyenlerin vereceği bir konseri de içeren davetle başlayacak ve Kasım ayına kadar farklı etkinlikler devam edecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim