• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Hür-İş, CAS çalışanlarına destek açıklaması yaptı

Hür-İş, CAS çalışanlarına destek açıklaması yaptı
Hür-İş sendikası, Kıbrıs'taki Ercan Havaalanı'nın özelleştirilmesinin ardından mağduriyet yaşayan 169 Cyprus Airport Services (CAS) çalışanın yanında olduğunu açıkladı.

Hür-İş sendikası yaptığı yazılı açıklama ile Başbakanlık önünde eylemde olan CAS çalışanlarının yanında olduğunu açıkladı. Açıklama şöyle:

KTHY’nin kapatılması, Ercan’ın özelleştirilmesinden sonra bir devlet ortaklığı olan CAS’ın da kapatılması ve 169 çalışanın açlığa mahkum edilmesi ile Devlet havacılık sektöründen tamamen çekilmiştir.

Sermayenin dikensiz gül bahçesi yaratmak ve ekonomik faaliyetlerin yalnızca özele bırakılması talepleri adım adım yerine getirilmekte ve ülkede sözde yürürlükte bulunan rekabet yasasına rağmen Ercan’da yeni bir tekel yaratılmaktadır.

CAS’dan hizmet alan şirketlerin; çalışanların haklarını savunmak veya almak için örgütlenmelerinden hemen sonra hizmet alımından vazgeçmelerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanmaktayız.

Açlık, sefalet ve insanların acıları üzerine yaratılan tekelleri ve bir kez daha açlığa terk edilen 169 CAS çalışanına reva görülen muameleyi şiddetle reddeder mücadelelerinde CAS çalışanlarının yanında olduğumuzu belirtiriz.

Emeğin kitle partisi olduğunu iddia eden bir partinin büyük ortak olduğu bir Hükümet’in işten durdurmada izlediği yolun 2010 yılında KTHY’da izlenen yoldan bir farkı olmadığını her halde halkımız değerlendirecektir.

Şimdi Hükümet emeğin yanında mı karşısında mı ortaya koymalı ve bu ülkede yaşayan herkesin Hükümeti olduğunu ispat etmelidir.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim