• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Hurda araçlara otomatik takip sistemi

Hurda araçlara otomatik takip sistemi
Hükümet hurdaya çıkan araçların daha kolay takip edilmesi için “kayıttan düşürme sistemini” hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Hükümet hurdaya çıkan araçların daha kolay takip edilmesi için “kayıttan düşürme sistemini” hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortak yürütülecek projeyle ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar tespit edilerek, trafikten çekilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla başlayan çalışmayla araçlardan kaynaklanan atıkların oluşumu engellenecek, ömrünü tamamlamış araçlardan çıkan parçalar, ekonomiye yeniden kazandırılacak. Araçlar son sahibinden maliyetsiz geri alınacak. Araçlar için lisanslı toplama, parçalama ve geri kazanma sistemleri kurulacak. Ömrünü tamamlamış araçlarda yeniden kullanım ve geri kazanım oranı araç ağırlığının yüzde 85’ine denk geliyor. Böylece en fazla hurda ithalatçısı durumunda olan Türkiye’nin dışarıya ödediği para da azalacak.

Projeyle 1 Ocak 2020’den itibaren ömrünü tamamlamış araçlarda geri kazanım oranları, ortalama araç ağırlığının yüzde 95’ine çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca yeni araçlarda kurşun, civa, kadmiyum ve krom gibi çevre açısından zararlı maddelerin kullanılmasının sınırlandırılması çalışmaları yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü ile çevresel açıdan uygun hurda araç kayıttan düşürme sistemi geliştirilecek. Türkiye’de son 4 yılda 213 bin aracın hurdaya çıkarıldığına dikkat çeken yetkililer, “Binek otomobiller başta olmak üzere projeyle hurdaya çıkacak araç sayısı 2-3 katına çıkacak. Ömrünü tamamlayan araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek” dediler. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim