• BIST 9645.02
  • Altın 2406.222
  • Dolar 32.5865
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Hurda teşviği düzenlemesi netleşiyor

Hurda teşviği düzenlemesi netleşiyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlara ilişkin yeni düzenlemenin 2014 yılında hayata geçirileceğini belirterek, Türkiye’de üretilen araçların teşvik edileceğini açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlara ilişkin yeni düzenlemenin 2014 yılında hayata geçirileceğini belirterek, Türkiye’de üretilen araçların teşvik edileceğini açıkladı.

Bakan Ergün, hurda araçlara yönelik hazırlanan çalışmanın sorulması üzerine de çalışmanın son noktaya getirildiğini açıkladı. Bakanlıklar arası yürütülen çalışmaya göre, Türkiye’de 20 yaş üstü 4 milyondan fazla araç bulunduğunu, bunun 2 milyonunun binek araç olduğunu belirten Ergün, bunlardan bir kısmının trafiğe çıkmasının sakıncalı olduğunu söyledi.

Söz konusu araçların çok eski teknolojilerle üretilmiş, çok aşırı yakıt kullanan, çevreyi kirleten, trafik akışına uyamayan, yolda bile doğru düzgün gitme imkanına sahip olmayan araçlar olduğunu anlatan Ergün, bu araçların trafikten çekilmesi gerektiğini ifade etti. Bakan Ergün, söz konusu araçların trafikten çekilmesi noktasında bazı teşvik mekanizmalarının da devreye sokulacağını belirterek, bu araçların sahiplerini, yeni bir araba sahibi yapabilecek argümanlarla hareket edileceğini kaydetti.

Ergün, hurda araçlara ilişkin yeni düzenleme modeline ilişkin şu bilgileri verdi: “Yani hem arabasını alalım bir fiyat belirleyelim buna, onun için 3 bin liradan 6 bin liraya kadar, aracın yaşına göre, modeline göre belirlenecek olan fiyatlar olabilir. Arkadaşlarımız böyle bir çalışma çıkardılar. Kaç para senin araban? Al 6 bin lira senin arabana para veriyoruz. Sana kredi imkanları da oluşturalım ama Türkiye’de üretilen araçlardan satın alma yoluyla bu kredi imkanını oluşturmamız gerekiyor ki Türkiye’deki üretimi de teşvik edelim. Çünkü, Türkiye’de şu anda piyasada kullanılan, satın alınan otomobillerin yüzde 75′i ithal otomobiller. Türkiye’de üretilen otomobiller tüketiciyi tatmin etmiyor tam olarak. Dolayısıyla, birçok insan otomobil ihtiyacını ithalat yoluyla karşılıyor. Bununla ilgili çalışmaları arkadaşlarımız son noktaya getirdi. Zannedersem bu çalışmayı artık 2014 yılında biz hayata geçirebiliriz.”

Konuya sadece eski araçların trafikten çekilmesi olarak bakılmaması gerektiğinin altını çizen Ergün, bu sayede 4 milyonluk yeni bir pazar oluşacağını söyledi. Ergün, düzenlemenin Türkiye’de otomotiv sektörüne çok önemli katkı sağlayacağını vurguladı. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim