• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Hürkuş, 2011'de gökyüzünde olacak

Hürkuş, 2011'de gökyüzünde olacak
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından geliştirilen başlangıç ve temel eğitim uçağı Hürkuş, 2011 yılında gökyüzüne merhaba diyecek.

HÜRKUŞ 2011'DE GÖKYÜZÜNDE OLACAK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından geliştirilen başlangıç ve temel eğitim uçağı Hürkuş, 2011 yılında gökyüzüne merhaba diyecek. Uçak, temel gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyeti ile öğretmen ve öğrenci pilotun arka arkaya oturduğu bir tasarıma sahip olacak.

Türk başlangıç ve temel eğitim uçağı (Hürkuş), 2011'de gökyüzüne merhaba diyecek. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından geliştirilen Hürkuş, özgün bir eğitim uçağı olarak tasarlanıyor. TAI'den verilen bilgilere göre Hürkuş, eğitim uçakları kategorisinde dünyadaki en üst düzey projelerle eşdeğerde olacak. Uçağın parça üretimine 2009'da başlandı. İlk uçuş ve testlerin ardından 2013'te uçağa Avrupa Havacılık Otoritesi'nden sertifika alınması planlanıyor.

2006 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TAI arasında imzalanan program çerçevesinde, özgün bir eğitim uçağı prototipinin tasarlanması, geliştirilmesi, test ve doğrulamasının yapılması, üretiminin ve sertifikasyonunun gerçekleştirilmesi ve sisteme ait teknik veri paketinin oluşturulması hedeflendi. Hürkuş adı verilen Türk başlangıç ve temel eğitim uçağı, gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyeti ile öğretmen ve öğrenci pilotun arka arkaya oturduğu bir tasarıma sahip olacak. Uçak ayrıca, genel kullanım, aletli uçuş, seyrüsefer ve formasyon eğitim aşamalarını gerçekleştirebilme özelliklerini de taşıyacak. Hürkuş, standart uçak sistemlerinin yanı sıra kabin basınçlandırma, fırlatma sistemi, uçak üzeri oksijen üretimi sistemine (OBOGS) de sahip olacak. Uçağa, Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden pilot Vecihi Hürkuş anısına bu isim verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim