• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

HÜRKUŞ, Kocaeli semalarında

HÜRKUŞ, Kocaeli semalarında
Türkiye'deki ilk temel eğitim uçağı olan HÜRKUŞ, Deniz Hava Komutanlığı'nda gerçekleştirilen etkinlikte gösteri uçuşu yaptı.

Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, Türk Deniz Havacılığı'nın 100. yılı dolayısıyla Ankara dışında ilk kez Kocaeli'de havalandı.

Kartepe ilçesindeki Deniz Hava Komutanlığı'nda gerçekleştirilen halk günü etkinliğinde HÜRKUŞ da gösteri uçuşu yaptı.

İlk kez kontrol sahası dışına çıkarıldı

Test pilotu Murat Özpala, yaptığı açıklamada, HÜRKUŞ'u Ankara'daki kontrol sahası dışına ilk kez çıkardıklarını söyledi.

Yaklaşık 120 millik yolculuk yaparak HURKUŞ'u kente getirdiklerini ifade eden Özpala, yaptıkları uçuşun HÜRKUŞ'un manevra kabiliyeti ve performansının altında olduğunu kaydetti.

"Testler tamamlandığında gözlerinizi dolduracak gösteriler yapacağız"

Özpala, test aşaması devam ettiği için uçağın marifetlerini tam anlamıyla göstermediklerini dile getirerek, "Bugün yaptığımız, insanların HÜRKUŞ'u uçarken görmesini sağlamaktı. Bunun için de çok mutlu ve gururluyuz. İnşallah kısa süre sonra HÜRKUŞ'un tüm manevra kabiliyetleri açıldığında ve testleri tamamlandığında çok daha gözlerinizi dolduracak gösteriler yapacağız" şeklinde konuştu.

"Uçaktaki tüm aviyonikler Türk ekipmanı"

Uçağın 58. uçuşunu yaptıklarını vurgulayan Özpala, bu aracı emsallerinden ayıran ana özelliğin motor gücü olduğunu vurguladı.

Özpala, uçakta sınıfının en güçlü motorunun kullandığına dikkati çekerek, "İçinde kullanacak aviyoniklerin de tamamı, Türk Hava Kuvvetlerinin son teknoloji olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den istediği elektronik ekipmanlardır. Uçağı 3-4 yıl içinde Türk Hava Kuvvetlerine teslim edilecek olgunluğa getirdiğimizde emsalinin en modern ve güçlü uçağı haline gelecek. HÜRKUŞ, hayırlısıyla dünyada rakip tanımayacak" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim