• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

HÜRSİAD: Hükümet ekonomiye odaklanmalı

HÜRSİAD: Hükümet ekonomiye odaklanmalı
HÜRSİAD: Kabine başarılı, bir an önce ekonomiye odaklanmalı

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan, yeni kabineye yapılan takviyenin çok başarılı olacağına inandığını ifade ederek, “Hükümet bir an önce ekonomiye odaklanmalı.” dedi.

61. Hükümet'in Türkiye’nin geleceğine damga vuracağına inandığını belirten Fincan, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin’in yeni hükümette görev almasından da mutluluk duyduğunu ifade etti.

Hükümet programında ekonomik unsurlar kadar kişiyi ön plana çıkaran demokratik ve sosyal unsurların da çok kuvvetli olduğuna dikkati çeken Fincan, şunları kaydetti: "Özellikle toplumun tümünü kucaklayıcı yeni anayasa, elektronik vatandaşlık kartı ve yeni sağlık projeleri vatandaşın yaşamını kolaylaştırıp sosyal barışı kuvvetlendirir. Yeni ulaştırma, şehircilik projeleri ve cari açığı kapatmaya yönelik tedbirler de işsizliği azaltarak, kişi başı milli geliri artırır.”

Fincan, bakanlar kuruluna yapılan takviyenin çok başarılı olacağını, yeni seçilen isimlerin dinamik karakterlerden çıkmasını iş dünyası açısından olumlu bulduklarını bildirdi.

Fincan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

''Başbakan tekrar bu reformları yapan ustalarla yola devam etmeyi tercih etti. Bakanlık yönetimi ekip ve takım işidir. Yeni bir bakanın göreve gelmesi demek yeni bir ekibin kurulması anlamına geliyor, ancak farklı bir ekiple yola çıkmanın da getirdiği bazı dezavantajlar var. Bir ekibin işe alışması ve sistemin oturması zaman alıyor. Birçok bakanın yerinde kaldığını görüyoruz ve bunun çok olumlu olduğunu düşünüyoruz. Yeni hükümetten beklentimiz bir an önce yeni bir anayasa oluşturulması. İkinci önceliğimiz de Avrupa Birliği sürecinin hızlandırılması. Ekonomi ve bütçe yönetimi, istihdam, ARGE ve inovasyon konularında da yeni projeksiyonlar bekliyoruz. Dünyadaki ekonomik krizin etkilerinin yoğun şekilde hissedildiği bir dönemde ekonomi içerikli bakanlıklara bakanlar kurulunda daha çok yer verilmesinin sevindirici oldu.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim