• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hyundai i10, 14 ülkeyi ziyaret edecek

Hyundai i10, 14 ülkeyi ziyaret edecek
14 gün sürecek olan uzun yol projesi kapsamında, Türkiye'den yola çıkacak Hyundai i10, Yunanistan, Makedonya, Slovenya'nın da aralarında bulunduğu 14 Avrupa ülkesinde test sürüşü yapacak.

Hyundai i10, dayanıklılığını ve kalitesini kanıtlamak adına 14 farklı Avrupa ülkesini ziyaret edecek.

Hyundai'dan yapılan yazılı açıklamada, Hyundai i10'nun, satışa sunulduğu ilk günden bu yana Avrupa'da büyük beğeni topladığı ve sınıfının dengelerini değiştirdiği kaydedildi.

Hyundai i10'nun, Shell'in sponsorluğunda dayanıklılığını ve kalitesini kanıtlamak adına 10 bin kilometrelik "zorlu" bir teste çıktığı belirtilen açıklamada, 14 gün sürecek olan uzun yol projesinde, Türkiye'den yola çıkan aracın, Yunanistan, Makedonya, Slovenya, Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Bulgaristan'dan geçerek tekrar ülkeye geri döneceği bildirildi.

Otomobilin, çoğu AUTOBEST üyesi ülkelerden geçerek 14 farklı Avrupa ülkesini ziyaret edeceği kaydedilen açıklamada, "Yeni i10, böylelikle A segmenti olmasına rağmen kullanıcısına üstün konfor sağladığını gözler önüne serecek. Shell'in katkılarıyla gerçekleştirilen projede Yeni Hyundai i10, verimlilik artırıcı formülü sayesinde yakıt tasarrufu etmeye yardımcı olan 'Shell FuelSave', motor için üstün performans ve koruma sağlayan Shell Helix motor yağlarını tercih ediyor" ifadesine yer verildi. 

'Proje kapsamında ilk durak Selanik'

Açıklamada, Hyundai i10'un AUTOBEST tarafından '2014 Yılın Otomobili' seçildiği hatırlatılarak, söz konusu projeyi AUTOBEST'in Türk jüri üyesi Okan Altan'la gerçekleştirildiği kaydedildi.

Proje kapsamında, yolculuğa Hyundai Assan İzmit Fabrikası'ndaki son kontrollerle başlayan Hyundai i10'nun, 10 bin kiometre sürecek test için ilk durağının Selanik olduğu bildirilen açıklamada, şöyle devam edildi:

'Zorlu kış şartlarında durmaksızın yol alan Türkiye'nin gururu Yeni i10, daha sonra Selanik'ten Üsküp'e doğru yönelerek, i10 Avrupa Yolunda' projesinin ikinci etabına başladı. Hyundai i10, proje kapsamında Hyundai'nin Almanya'daki Ar-Ge Merkezi'ni ve HMMC Çek Cumhuriyeti Fabrikası'nı ziyaret ederek üst düzey yöneticilerle de görüşecek. Daha sonra yoluna Polonya etabıyla devam edecek olan Yeni i10, 14 Şubat günü Varşova'da düzenlenecek AUTOBEST Ödül Töreni'ne katılarak, Avrupa'nın önde gelen otomotiv gazetecileriyle bir araya gelecek. Bu özel projeyi hikaye tadında okumak ve Hyundai i10'un geçtiği yerleri takip etmek isteyenler 'www.i10avrupayolunda.com' internet sitesini ziyaret edebilirler'

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim