• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Hyundai i10 Avustralya pazarına açılacak

Hyundai i10 Avustralya pazarına açılacak
Hyundai, İzmit'te ürettiği i10 modelinin Avustralya pazarında satılması için fizibilite çalışmalarını sürdürüyor.

Hyundai Assan’ın İzmit’te üretilen minik modeli i10’un, Avustralya pazarına da sunulması için fizibilite çalışmaları sürüyor. Şayet uygun bulunursa, 2015’te bu ülkeye de ihraç edilecek
İzmit Alikahya’da bulunan Hyundai Assan fabrikasında geçen yıl 1.1 milyar liralık yatırımla üretimine başlanan minik i10 modeli, özellikle Avrupa pazarında büyük ilgi görürken, aracın Avustralya pazarında da satılması ihtimali gündeme geldi. Nitekim Avustralya’daki Hyundai yetkilileri, bunu doğrularken, fizibilite çalışmalarına devam ettiklerini söylüyorlar.

Geçen yıl Avrupa ve Türkiye pazarı için üretimine başlanan i10, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Avrupa’da iyi satış rakamları yakalayan i10’u, Avustralya pazarı da istiyor.

Önemli konu kurlar

Hyundai Avustralya yetkilileri, bu planlarının olduğunu, uzun zamandır bunun üzerinde çalıştıklarını belirterek, 2015 yılı içinde i10’un ülkedeki satışlarına başlayabileceklerini kaydetti.

Hyundai Avustralya’nın COO’su John Elsworth, i10’un bu pazarda şansı olduğuna inandıklarını, bununla birlikte getirme planlarının halen “masada” olduğunu belirtti.

İzmit’ten ithal edilmesi düşünülen i10 için en önemli sorunun ise, euro ve Avustralya doları arasındaki kur farkı olduğu belirtiliyor. Nitekim euro’nun Avustralya doları karşısında değerli oluşunun, yüksek fiyat riski taşıyabileceği, bunun da aracın bu ülkedeki ticari başarısını olumsuz etkileyebileceği ifade ediliyor. Hyundai i10’un Avustralya’ya hangi motor seçeneğiyle ihraç edileceği ise henüz belirsiz.

Almanlar için ‘sportif’ giyindi

Hyundai i10’un sadece Alman pazarına özel, farklı aksesuvarlara sahip bir versiyonu hazırlandı. Sadece Almanya pazarı için geliştirilen i10 Sport, 14 bin euro’dan satışa sunuldu. Araçta 17 inç jantlar, tampon ve kapı altlarında ekstra etekler, siyah-kırmızı bantlar, 20 mm alçaltılmış süspansiyon, kırmızı iç mekan ve gelişmiş müzik sistemi gibi farklılıklar var. Standard modeldeki 1.2 lt (87 PS) motor ise değişmemiş.

http://www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim