• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hyundai İ10'da sona doğru yaklaşılıyor

Hyundai İ10'da sona doğru yaklaşılıyor
Hyundai Assan tarafından geçen yıl açıklanan ve yan sanayi ile birlikte 1.1 milyar TL’yi bulan yatırımde sona doğru yaklaşılıyor.
Hyundai Assan tarafından geçen yıl açıklanan ve yan sanayi ile birlikte 1.1 milyar TL’yi bulan yatırımde sona doğru yaklaşılıyor. Hyundai Assan’ın İzmit’teki fabrikasının yıllık üretim kapasitesini 200 bin adedin üzerine çıkacak olan yeni i10’un üretimi de, eylül ayının sonlarına doğru başlayacak.
Yatırım kararını yaklaşık bir yıl önce açıklayan ve çalışmalarını hızla sürdüren Hyundai Assan, İzmit fabrikasındaki hazırlıklarını tamamlamak üzere. Pres, gövde ve montaj hatlarındaki büyütme çalışmalarında son aşamaların da bitmek üzere olduğu belirtilirken, Türkiye’nin yanı sıra tüm Avrupa’da da satılacak yeni i10’un eylül sonu itibariyle bantlardan indirilmesinin planlandığı kaydedildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Hyundai Assan Başkan ve CEO’su Won-Shin Chang, “Fabrikamızda 1997’den bu yana Türkiye ve bölgede ülkeleri için tüketici beklentilerini karşılayan araçlar üretiyoruz. Fakat 2013 yılı, fabrikamız için dönüm noktası olacak” dedi.
 
Yeni yatırımın, şimdiye kadar Türkiye’de gerçekleştirdikleri toplam yatırımdan daha fazla olduğunu hatırlatan Won-Shin Chang, “Hayata geçireceğimiz yeni projemiz sayesinde, kapasitemizi ikiye katlayıp, en az 200 bin adetler seviyesine çıkaracağız. Bu yatırımımızın gerek istihdam, gerekse de ihracat gelirleri olarak Türkiye’nin ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı. Hyundai Assan, 2010’dan beri ürettiği i20 modelinin yanına eklenecek yeni i10’la birlikte Hyundai’nin Avrupa’daki küçük otomobil üretim üssü haline gelecek. Bantlardan çıkan araçlar, başta Avrupa olmak üzere 30’dan fazla ülkeye ihraç edilecek. 2014 yılında 160 bin adedin üzürinde, 2015’te de 180 bin adet dolayında araç ihraç edilmesi planlanıyor.
Yatırımla birlikte fabrikanın pres hattına, i10 için yeni bölümler eklendi. Gövde hattı genişletilirken, eklenen yeni robotlar sayesinde bu hat tamamen otomatik üretime geçmiş olacak. Bu bölümde görevli çalışanlar diğer bölümlere kaydırılırken, montaj bölümünün hat uzunluğu iki katına çıkarıldı.
 
6.300 kişilik istihdam
 
Yeni yatırımla, yan sanayi üreticileriyle birlikte toplam 2 bin 400 olarak açıklanan ek istihdam 2 bin 800 kişiye çıkarıldı. Fabrikada ise yeni yatırımla bağlantılı olarak doğrudan 775 kişilik ek istihdam yaratılmış olacak. Önümüzdeki yılın sonuna kadar Hyundai Assan’ın yanı sıra yan sanayide toplam çalışan sayısı da 6 bin 300 kişinin üstüne çıkmış olacak.
Yeni i10 üretimi için Türkiye’ye yatırım yapan 4 yeni Koreli yan sanayi üreticisiyle birlikte yan sanayi kuruluşlarının sayısı 30’un üstüne çıktı.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim